Trei surori din Moscova care şi-au ucis tatăl cu zeci de lovituri de cuţit ar putea scăpa de acuzaţia de crimă. De ce s-au răzgândit procurorii ruşi

Trei surori din Rusia ar putea scăpa de închisoare, deşi sunt acuzate că şi-au ucis tatăl în somn. Avocaţii lor susţin că procurorii vor schimba încadrarea juridică în „ucidere prin autoapărare necesară“.

Potrivit BBC, avocatul Alexei Parshin a declarat pentru agenţia de ştiri Tass că procurorul şef al Federaţiei Ruse a decis să retragă acuzaţiile formulate împotriva celor trei fete.

În vara anului 2018, cele trei surori şi-au bătut şi înjunghiat tatăl în timp ce dormea până când acesta a murit. Activiştii pentru drepturile omului susţin că cele trei adolescente sunt victime în acest dosar deoarece bărbatul le abuza fizic şi sexual timp de ani întregi. De asemenea, autorităţile sunt acuzate că nu au făcut nimic pentru a opri actele pline de cruzime ale tatălui, deşi atât vecinii, cât şi mama fetelor – cu care surorile nu aveau voie să comunice – făcuseră nenumărate plângeri la Poliţie, dar legislaţia rusă este foarte blândă în cazurile de violenţă domestică.

După ieşirea la iveală a acestei tragedii, ruşii au ieşit în stradă pentru a le sprijini pe fete şi pentru a cere schimbarea legilor care le permit agresorilor să scape nepedepsiţi. Mai mult, peste 350.000 de persoane au semnat o petiţie în sprijinul adolescentelor, iar cazul a devenit un argument puternic pentru o nouă lege împotriva violenţei în familie, care ar trebui să intre în vigoare în cursul acestui an.

„Procurorul a luat poziţie, considerând că acestea au acţionat pentru autoapărare, iar Comitetul Investigativ trebuie să ia în considerare această poziţie, anchetatorii trebuie să ia în considerare acest lucru. (…) Sper că, după aceea, cazul va fi închis. Cred că va dura încă o lună sau două”, a precizat avocatul fetelor, potrivit digi24.

În iulie 2018, Maria, Angelina şi Krestina, care aveau 19, 18 şi respectiv 17 ani la momentul crimei, şi-au înjunghiat şi lovit tatăl (foto dreapta) în timp ce acesta dormea. Ele au povestit că tatăl lor le certase în ziua respectivă pentru că nu au făcut curăţenie cum trebuie în casă şi le-a dat cu spray lacrimogen în faţă.

Fetele au aşteptat ca bărbatul, în vârstă de 57 de ani, să adoarmă şi l-au atacat cu un cuţit, un ciocan şi un spray lacrimogen. Bărbatul a primit numeroase lovituri în zona capului şi a gâtului, criminaliştii stabilind că a fost înjunghiat de peste 30 de ori.

După aceea, surorile au chemat poliţia şi au fost arestate la faţa locului. Anchetatorii au descoperit că fetele au fost supuse unor cruzimi greu de închipuit în ultimii trei ani, acestea fiind bătute, torturate, ţinute prizoniere şi abuzate sexual de tatăl lor.

Dacă încadrarea juridică nu ar fi fost schimbată, cele trei surori riscau să petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.