“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Trei demisii la rând: Meleşcanu, Stanoevici şi premierul Victor Ponta

mps

În urma votului din turul doi al prezidenţialelor se impun câteva scurte concluzii. Aşa cum am spus acum câteva zile într-un editorial victoria lui Klaus Iohannis era previzibilă, tineretul şi Diaspora au făcut diferenţa, cu sprijinul grupurilor „social media” şi a serviciilor secrete.

Greşeala fatală a lui Victor Ponta a fost aceea de a neglija societatea civilă, de a se sprijini pe baronii roşii şi să-şi bată joc de alegerile din Diaspora. Guvernul nu a înfiinţat noi secţii de votare în Diaspora şi nu a prelungit dreptul de vot al românilor.

Toată lumea s-a prins că demisia lui Titus Corlăţean a fost la mişto, iar noul ministru de externe Teodor Meleşcanu nu a schiţat niciun gest de a creşte numărul secţiilor de votare şi de a prelungi procesul electoral cu o oră. De asemenea, ministrul Stanoevici de la DRU nu a făcut nimic pentru a clarifica votul din Diaspora. Oricum, Victor Ponta a pierdut pe mâna lui, a aroganţei, corupţiei şi manevrelor de culise ale baronilor locali a cărui prizonier era. Mai mult, Victor Ponta era perceput şi ca omul ruşilor în urma scandalului Lukoil şi a întâlnirii sale cu ofiţeri superiori FSB la Olimpiada de la Moscova, lucru care a iritat SIE şi BND. Aşa că victoria lui Klaus Iohannis devenise de vreo două săptămâni previzibilă pentru orice analist politic serios.O notă de constatare se impune totuşi la campania dusă de gazetele de perete Adevărul şi Gândul, doar trei preoţi ortodocşi din cei 10 mii preoţi angajaţi ai BOR l-au sprijint pe Victor Ponta în alegeri. BOR s-a păstrat în neutralitate fapt recunoscut de Klaus Iohannis.

În urma dezastrului votului din Diaspora, pentru care Guvernul e vinovat, trei oameni trebuie să-şi dea demisia din funcţie, gradual şi să-şi asume eşecul electoral: Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici zilele acestea, iar după 21 decembrie, când noul preşedinte îşi va depune jurământul, Victor Ponta trebuie să plece din funcţia de premier. – Articol de Ionut Tene, NapocaNews

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.