fbpx
GHID PRACTIC

Tratarea răcelii la găini și puii de găină

tratament pui gaina care stranuta2

Tratarea răcelii la găini și puii de găină este importantă pentru menținerea sănătății lor și prevenirea răspândirii bolilor în întregul efectiv.

Aici sunt câteva sfaturi generale despre cum se poate trata răceala la găini și la puii de găină:

Separarea și izolarea: În primul rând, este important să separați găinile sau puii bolnavi de cei sănătoși. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii bolii în întregul efectiv.

Asigurați o igienă bună: Menținerea unei igiene adecvate în adăposturi este esențială pentru prevenirea și tratarea răcelii. Curețarea și dezinfectarea corespunzătoare a custilor și a zonei în care se află găinile sunt vitale. Asigurați-vă că aveți un mediu curat și uscat pentru a ajuta la recuperarea rapidă.

Menținerea căldurii: Găinile și puii de găină bolnavi pot avea nevoie de o temperatură mai ridicată decât de obicei pentru a-și menține căldura corpului. Asigurați-vă că aveți o sursă suplimentară de căldură în zona în care sunt ținuți pentru a-i ajuta să se simtă confortabil și să își revină mai repede.

Alimentație și hidratare adecvată: Este important să asigurați o alimentație echilibrată și o hidratare adecvată pentru găini și puii bolnavi. Hrăniți-i cu alimente ușor digerabile și cu un conținut ridicat de nutrienți pentru a sprijini sistemul lor imunitar slăbit. De asemenea, asigurați-vă că au întotdeauna acces la apă curată și proaspătă.

Medicamente și suplimente: În cazuri mai severe, poate fi necesară administrarea unor medicamente sau suplimente pentru tratarea răcelii la găini. În acest caz, este recomandat să consultați un medic veterinar pentru a primi indicațiile corecte și doza adecvată pentru tratament.

Este important să rețineți că tratarea răcelii la găini și puii de găină poate varia în funcție de cauza și severitatea bolii. De aceea, este întotdeauna recomandat să consultați un medic veterinar pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat.

În plus, pentru a preveni răcelile în efectivul dvs. de găini, asigurați-vă că aveți un program de vaccinare adecvat și mențineți un mediu curat și igienic în adăposturi. O alimentație echilibrată și o gestionare adecvată a stresului pot, de asemenea, să contribuie la menținerea sănătății găinilor și la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Recomandarea specifică a medicamentelor pentru tratarea răcelii la găini și la puii de găină ar trebui făcută de un medic veterinar, deoarece acesta va putea evalua situația individuală și va putea prescrie tratamentul adecvat. Există o varietate de medicamente și suplimente disponibile pentru tratarea infecțiilor respiratorii la păsări, iar selecția acestora depinde de cauza și gravitatea bolii.

Unele medicamente comune utilizate în tratamentul răcelii și a infecțiilor respiratorii la păsări includ:

Antibiotice: Acestea pot fi prescrise în cazul unei infecții bacteriene asociate cu răceala. Exemple de antibiotice utilizate în tratarea infecțiilor respiratorii la păsări includ tetraciclinele, eritromicina sau amoxicilina.

Antivirale: În cazul în care cauza răcelii este virală, pot fi recomandate antivirale specifice pentru a ajuta la controlul și gestionarea infecției.

Suplimente imunitare: Suplimentele care sprijină sistemul imunitar pot fi utilizate pentru a ajuta la întărirea răspunsului imun al organismului la infecții. Acestea pot include vitamine, minerale sau alte suplimente specifice pentru păsări.

Este important să rețineți că dozele și administrarea medicamentelor trebuie să fie prescrise de un medic veterinar, deoarece aceștia vor lua în considerare greutatea, starea generală de sănătate și alte factori specifici fiecărei găini sau pui de găină. Este recomandat să solicitați sfatul unui medic veterinar atunci când tratați orice problemă de sănătate la găini sau puii de găină.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.