Tratament extrem aplicat tiganilor din România, plecati în Suedia la cerşit. Le arunca acid în față, îi calcă cu motocicleta, le dau foc la taberele amplasate la marginea orașelor

cerswtori

Tratament extrem pentru un tigan din România, plecat în Suedia la cerşit. Gheorghe Rancu acuză că i s-a aruncat peste faţă o substanţă ce conţinea clor, în timp ce dormea într-un parc. Şi în Luxemburg, localnicii sunt revoltaţi de cerşetorii tigani. Un avocat celebru a stârnit polemici aprinse, după ce a cerut autorităţilor să ia măsuri împotriva acestora, pe care i-a calificat drept dezgustători şi obraznici. Mesajul a fost condamnat de ambasadorul României, informează B1 TV.

Tiganii care merg în Suedia se confrunta cu un val tot mai intens de violenţe împotriva lor – unii fiind chiar atacaţi cu acid sau incendiaţi. Este și cazul lui Gheorghe Rancu. După ce a cerşit pe timpul nopţii lângă barurile și cluburile din Stockholm, dimineaţă, după ce a adormit într-un parc, s-a trezit cu o durere la faţă. Bărbatul în vârstă de 27 de ani fusese atacat cu o substanţă, despre care poliţiştii susţin ca ar fi conținut clor. Tiganul a rămas cu semne pe faţă. Deocamdată nu există niciun suspect în legătura cu acest incident.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Huliţi sunt cerşetorii tigani şi în Luxemburg. Avocatul Gaston Vogel i-a transmis primarului din Luxemburg o scrisoare deschisă în care foloseşte termeni extrem de duri la adresa cerşetorilor tigani veniţi din ţara noastră.

“Aerul s-a umplut de duhoarea pe care o degajă zilnic grupurile de cerșetori dezgustători, obraznici, care, în virtutea prevederilor generoase ale Acordului Schengen, ajung în Luxemburg, fără niciun control, din îndepărtata Românie”, a scris Vogel.

Avocatul i-a cerut primarului să ia măsuri împotriva cerşetorilor şi să asigure liniştea, siguranţa şi salubritatea oraşului. De partea cealaltă, edilul luxemburghez Lydie Polfer a explicat că autorităţile fac eforturi pentru a rezolva această problemă, dar a criticat termenii folosiţi de Vogel.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

La rândul său, ambasadorul României în Luxemburg a criticat discursul calomnios al lui Gaston Vogel.

”Apreciem că este necesară o atenţie suplimentară, pentru a evita promovarea prin presă a stigmatizărilor şi generalizărilor nocive, pe care suntem convinşi că nu le împărtăşiţi. O generalizare de acest tip este cea prin care România este numită ca fiind ţară de origine a tuturor persoanelor care cerşesc, descrise de altfel într-un mod discriminatoriu şi nedemn, se precizează într-un comunicat al Ambasadei române, care mai aminteşte şi că libertatea de circulaţie este un drept fundamental al cetăţenilor europeni.

274 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU