Transportul public ar putea deveni GRATUIT in Timisoara

Timişoara ar putea deveni primul oraş din România unde transportul public ar putea deveni gratuit. Cel puţin asta este intenţia primarului liberal Nicolae Robu, care a precizat că „nu am spus că se face în două zile, ci doar că luăm în calcul”.

Subiectul a fost deschis ieri de consilierul local Bogdan Herzog, care a propus ca timişorenii să poată circula gratuit pe anumite linii ale RATT, pe durata blocării accesului auto în zona podului Michelangelo, unde au fost iniţiate recent ample lucrări pentru realizarea unui pasaj subteran.

Primarul a intervenit şi a declarat în plenul şedinţei Consiliului Local că are în plan oferirea de curse gratuite pentru toată lumea şi pe toate traseele RATT, deşi regia autonomă are dificultăţi financiare care împiedică achiziţionarea de tramvaie noi, timişorenii circulând cu vagoane donate de un oraş german, după ce acolo au fost scoase din uz.

Edilul şef consideră că această măsură ar contribui la reducerea poluării în oraş deoarece cetăţenii ar mai renunţa la folosirea autoturismului personal. Acesta a fixat ca termen posibil pentru implementarea acestei idei anul 2015.

În prezent în Timişoara beneficiază de clălătorii gratuite în mijloacele de transport în comun pensionarii, elevii, studenţii, revoluţionarii, veteranii de război şi angajaţii Primăriei.

Ideea inedită a prins rădăcini şi în alt oraş din judeţul Timiş, unde consilierii locali din Lugoj au aprobat un proiect similar, care se va aplica de la 1 iulie.

Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile