Traian Băsescu a dezvăluit numele ofițerului acoperit: “Este Victor Ponta”

ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997 şi 2001. Anterior șeful statului promisese în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1, înainte ca jurnalistul să se autodesconspire ca fiind la rândul lui ofițer sub acoperire, că va dezvălui numele unui candidat la prezidențiale, care ar ascunde acest amănunt din CV-ul personal. 

Şeful statului a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, “îi va rânji în faţă fostul şef”.

“Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge”, a continuat Băsescu citat de Medifax.

“Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi “saltul lui”.

“A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a mai anunţat Băsescu, care nu a mai explicat de ce nu a făcut acest anunț mai devreme.

base-ponta

De altfel, preşedintele a arătat o serie de documente pentru a proba cele spuse, printre care şi două hotărâri de guvern, scrie Gândul.

”Este o hotărâre din vremea lui Adrian Năstase. Nu daţi pagina următoare că este secretă”, a precizat şeful statului în emisiunea lui Rareș Bogdan, “Jocuri de putere”.

”A fi ofițer acoperit nu este nicio crimă. Devine crimă dacă ajungi un politician important și nu spui lucrul ăsta pentru că cei care ți-au fost șefi au un ascendent asupra ta. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu pentru că foarte mulți îu încercat să construiască o relație sau un deranjament. M-a deranjat minciuna publică spusă de ziariști tineri. Le lua foc gurița spunând că este o trădare să vorbești despre un ofițer care a fost acoperit. Niciodată nu ai voie. Este înmormântat subiectul. Nu știu cine i-a păcălit să facă propaganda politică”, a continuat Traian Băsescu.

Mai mult, președintele spune că Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE și actual candidat independent la funcția supremă în stat, este “complice total” la această situație, pe care-l consideră o ilegalitate. “Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu”, a adăugat Traian Băsescu.

Președintele nu a explicat însă de ce, dacă deținea aceste informații, l-a numit totuși de două ori premier pe Victor Ponta și nici dacă acest lucru nu îl face implicit complice. Deasemenea, candidatura premierului nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării, data contestațiilor expirând încă de luna trecută, Biroul Electoral Central publicând lista finală a celor înscriși în cursa pentru Cotroceni în 28 septembrie. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *