Traian Băsescu, declaraţie-SOC: Îmi asum susţinerea lui George Simion!

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu susţine ca Alianţa pentru Unirea Romanilor (AUR) este un partid de extremă dreapta, iar o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună.

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR-ul neomarxist. AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR este un partid neomarxist care nu va avea foarte multe de spus în politica românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afara de zgomot.

Traian Băsescu: PRM a fost izolat până a dispărut
AUR a aparut ca o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic romanesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului Romania Mare s-a mai întamplat asa ceva – partidul a fost izolat până a disparut.

Citiți și:  Ipocrizia AUR: nu vrea bani de la stat, dar cere mai mult decât a cheltuit în campanie

Poate nu e cea mai rea idee.

Nu partidele o promoveaza pe Şoşoacă, nu partidele promoveaza AUR. AUR are doua elemente: tricolorul în mână şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează”, a spus Traian Basescu, la postul Realitatea TV.

Traian Băsescu: E o enigmă cum a crescut un partid de la 1% la 10%
Îmi aduc aminte si cand George Simion se tăvălea prin Bucuresti şi i-am luat apararea, pentru că o facea în numele reunificarii României cu Republica Moldova.

Între timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui in campanie. Ramane o enigma cum un partid creşte de la 1 la 10%.

Citiți și:  Văduva unui erou martir: "Decât să-i dau votul lui Tobă, mai bine îi dau glonțul cu care l-a executat pe soțul meu!". Circarii din AUR adună pe listele de candidați la parlamentare personajele responsabile de represiunea din 1989 contra revoluționarilor

Faptul ca de dimineaţa până seara televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate.

Eu îmi asum susţinerea presedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce faceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion sa vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist sa creadă că va înlătura tot ca sa vina ei la putere”, a concluzionat Băsescu.

Sursa: antena3.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU