Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență

Traian Băsescu este de părere că ar trebui să revenim la starea de urgență, în contextul în care actuala stare de alertă este, potrivit fostului președinte, golită de orice conținut.

„Cer revenirea la starea de urgenţă. Singura soluţie, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conţinut pe bună dreptate. N-are ce căuta în acţiunea guvernamentală. Trebuia să se rămână la starea de urgenţă prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reuşit să rezolve problema prin autoizolare voluntară”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Fostul președinte susține vehement impunerea unei stări de urgență dar care să prevadă și măsuri de relaxare.

„Trebuie să intervină forţa de impunere de către stat a unor politici în momente de criză. Soluţia corectă e stare de urgenţă, preşedintele să stabilească în decret limitările şi timpul cât vor funcţiona”

Băsescu aprobă CCR în contextul în care magistrații au declarat neconstituționale mai multe parcatici ale Guvernului în perioadă de pandemie.

„CCR pe bună dreptate a lăsat Guvernul fără niciun instrument. Discutăm de varianta în care ajungi la un anumit stadiu al relaxării. Ar trebui introduse în această stare de urgenţă măsurile de relaxare, cu păcănelele deschise, dar să fie decret şi stare de urgenţă”

Traian Băsescu: Românii cred mai mult ce le spune Sputnikul decât ce le spune Guvernul României
Băsescu îl acuză pe actualul președinte că a vrut să scape de responsabilitate când a renunțat la starea de urgență.

„Pandemia poate să revină cu o forţă care nu o să ne placă, oricum preşedintele a vrut să scape mult prea repede de responsabilitate. Credeţi că actualul Guvern poate să treacă ceva ce i-ar fi favorabil? Uitaţi-vă la cum arată Parlamentul. Sunt incapabili să gestioneze o situaţie pe care să o facă să aibă cap şi coadă. O criză se gestionează văzând toţi paşii până la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta. Propaganda rusă a reuşit în România să discrediteze, să spună că e o răceală, foarte mulţi oameni cred în asta. Românii cred mai mult ce le spune Sputnikul decât ce le spune Guvernul României”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Budica Stancu

    CCR a zis ce a zis!Basescu sa taca!El nu are dreptul sa vorbeasca!Locul lui e langa Dragnea ,deoarece a mintit in declaratiile date cu ocazia alegerilor ca n-a facut politie politica!A facut ,dupa cum se stie!De ce nu e condamnat?Si Mugur la fel!Ei , sun cei care au parat semenii lor la politie ,au cele mai mari averi si au avut cele mai importante funnctii! in STAT !
    Ei sunt comunistii capitalisti!
    Doi caraghiosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.