fbpx
GENERAL

Tragedie uriașă în România! A murit un TRIPLU CAMPION mondial la doar 35 de ani!

doliu in romania

Sportul românesc a pierdut un mare sportiv, triplu campion mondial în 2010, 2011 și 2012 la paracanoe. Avea doar 35 de ani. Practicant al kaiac-canoe încă din copilărie, acesta era legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Sportivul paralimpic Iulian Şerban a decedat la vârsta de 35 de ani, a anunţat miercuri Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

„Clubul Steaua Bucureşti anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Iulian Şerban. Campion mondial în trei rânduri la paracanoe (2010, 2011 şi 2012) şi ocupant al locului 4 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Iulian a plecat fulgerător dintre noi la doar 35 de ani. Clubul Steaua Bucureşti transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, precizează CSA Steaua.

Iulian Şerban a practicat kaiac-canoe în perioada copilăriei şi a fost obligat să treacă la paracanoe după un accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani, când şi-a pierdut un picior.

Accident teribil la doar 21 de ani
Fostul campion mondial și-a pierdut piciorul în urma unui teribil accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani.

„Eram în gară la Bușteni și credeam că am timp să beau o cafea până pleacă trenul. Când am văzut că oprește doar cât să coboare lumea și apoi pleacă, am încercat să-l prind. M-am agățat din mers, dar m-am dezechilibrat pe scări și m-am trezit sub tren. M-a călcat bine de tot, auzeam ‘trosc bum, trosc bum’, și după ce-a trecut am văzut că piciorul drept era pe cealaltă cale ferată.

Stăteam întins pe spate, vedeam crucea de pe Caraiman și spuneam ‘Tatăl nostru’. Vedeam copacii și frunzele în reluare și mă gândeam ‘Gata, am pus-o’. Eram singur, așa că am sunat la salvare. După ce a venit, le-am spus că au doi kilometri de oraș și vin așa târziu, apoi nu mai știu nimic. Am fost inconștient ceva timp, până am ajuns la București, la spitalul Floreasca.

Când m-am trezit n-am avut un șoc, știam ce s-a întâmplat cu piciorul. M-am văzut tot alb, pansat, zici că eram mumie. Problema era dacă supraviețuiesc, dacă îl țin și pe celălalt, că am fost destul de jupuit. Am avut capul spart, ficatul perforat și am încă pe spate o tăietură la coloană”, a declarat sportivul într-un interviu pentru lead.ro.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.