TRAGEDIE AVIATICA URIASA. 132 de MORTI dupa prăbuşirea avionului în sudul Chinei. Martor: ‘A fost ca un tunet!’

Niciun supravieţuitor nu a fost găsit în prăbuşirea avionului companiei China Eastern Airlines cu 132 de persoane la bord în sudul Chinei, a informat marţi presa de stat chineză, citată de agenţia DPA.

Epava avionului a fost găsită, dar nimeni nu a fost găsit în viaţă, a anunţat canalul CCTV la aproximativ 18 ore după prăbuşire.

Câteva sute de pompieri şi salvatori sunt implicaţi în eforturile de căutare.

Salvatorii din China au cercetat marți versanții împăduriți, cu speranțe tot mai mici de a găsi supraviețuitori dintre cele 132 de persoane aflate la bordul unui avion de pasageri al companiei China Eastern Airlines care s-a prăbușit cu o zi înainte în munții din sudul Guangxi, scrie Reuters, conform Mediafax.

Părți ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăștiate pe pantele muntoase carbonizate după primul accident din China în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace. Au fost văzute, de asemenea, rămășițe de cărți de identitate, poșete și portofele, a raportat presa de stat.

Citiți și:  BREAKING NEWS. Tragedie aviatica! Un Boeing 737 s-a prăbușit. La bord erau 133 de persoane

Zborul MU5735 se îndrepta dinspre orașul Kunming, capitala provinciei Yunnan, situat în sud-vestul țării, către Guangzhou, în provincia Guangdong, la granița cu Hong Kong, când s-a prăbușit brusc de la altitudinea de croazieră, cam în momentul în care, în mod normal, ar fi trebuit să înceapă să coboare înainte de aterizare.

Presa chineză a difuzat imagini video luate de camera de bord a unui vehicul care aparent arată un avion care se lovește de sol la un unghi de aproximativ 35 de grade față de verticală. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

“Avionul a căzut vertical din cer”, a declarat un rezident local, citat de publicația de stat Beijing Youth Daily. “Deși eram departe, am putut vedea totuși că era un avion. Avionul nu a emis fum în timpul căderii. A căzut în munți și a provocat un incendiu”.

Lu, în vârstă de 64 de ani, un sătean din apropierea locului prăbușirii, care a refuzat să-și dea prenumele, a declarat pentru Reuters că a auzit zgomotul prăbușirii. “A fost ca un tunet!”, a spus el.

Citiți și:  BREAKING NEWS. Tragedie aviatica! Un Boeing 737 s-a prăbușit. La bord erau 133 de persoane

Presa de stat a descris situația ca fiind “sumbră” și că nu poate fi exclusă posibilitatea ca toți cei aflați la bord să fi pierit.

Un grup de lucru al autorității chineze de reglementare în domeniul aviației a fost trimis la locul accidentului, alături de pompieri și forțe paramilitare.

Vicepremierul Liu He a plecat luni seară în orașul Wuzhou din Guangxi pentru a supraveghea eforturile de salvare și ancheta privind accidentul, după o reuniune guvernamentală de urgență.

Mass-media de stat a descris locul accidentului ca fiind înconjurat de munți pe trei laturi, accesul fiind asigurat doar de o mică potecă. În această săptămână au fost prognozate ploi în zonă.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *