Tragedia de la „Matei Balș”| Lui Iohannis îi „pare foarte rău”. Dar nimic nu s-a schimbat după episodul Piatra Neamț

La două luni de la incendiul izbucnit la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, în care și-au pierdut viața 12 pacienți, o nouă tragedie lovește România și arată situația precară a sistemului medical. Focul a cuprins un pavilion al Spitalului „Matei Balș” din Capitală, iar 5 persoane au decedat. Cauzele nu sunt încă stabilite.

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după jumătate de zi, spunând că „îi pare rău” în legătură cu tragedia produsă în această dimineată.

„Trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții”, a spus președintele. Concluziile sunt destul de clare și le putem trage cu toții. Soluțiile lipsesc, însă. Iar ele trebuie să vină de la autorități, în principal.

„Situația se repetă cumva”, continuă Iohannis. „A fost o tragedie la Piatra Neamț, avem aici la Balș aceeași tragedie”. Se repetă „cumva”? Că s-ar putea să fie întocmai aceeași situație, care reiese din aceleași cauze: neglijență, incompetență, iresponsabilitate, etc.

Klaus Iohannis ne promite din nou anchete, restructurări și reforme ale sistemului medical. La fel cum ne-a promis și în trecut.

„Este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice. Aici am găsit împreună soluția pregătirii unui program de finanțare bine pus la punct, folosindu-ne de fondurile europene, o resursă foarte valoroasă și la îndemână pentru dezvoltarea sistemului medical din România”, spunea Iohannis după episodul Piatra Neamț.

Tot atunci, ne-a asigurat că „se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”.

S-a stabilit foarte clar ce trebuie făcut, în timpul întâlnirilor de la Cotroceni cu Raed Arafat, Nelu Tătaru și Dorel Săndesc, dar nu s-a demarat nimic.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu