ȘTIRI BUZAU

TRAGEDIE la Spitalul Judetean Buzau! Cum a murit, subit, o fetiță de cinci luni

trd

Tragedie mare,sambata seară la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Un bebeluș a murit la doar câteva ore după ce a fost adus cu o Ambulanță în stare foarte gravă. Fetița de doar cinci luni a ajuns la spital cu febră 42°C și o stare generală foarte proastă.

Mama copilei povestește că bebelușul a început să se simtă rău deodată, a făcut febră și nu mai putea să respire. Cind a văzut că starea fetiței se înrăutățește, mama a cerut ajutorul medicilor. O Ambulanță le-a adus la Secția Pediatrie a Spitalului Județean Buzău, însă când au ajuns bebelușul era, deja, în stare foarte gravă.

”Fetița avea febră 42°C. Avea convulsii. Era vănătă. Nu am văzut bebeluș așa mic cu febră așa mare”,a explicat Gina Anica, șef secție Pediatrie din Spitalul Județean Buzău.

Cum simptomele indicau că starea fetiței ar putea fi provocată de prezența virusului gripal, medicii pediatri i-au făcut fetiței și un test rapid de gripă.

”Testul rapid de gripă a ieșit negativ și este exclus ca bebelușul să fi murit de gripă. Avea insufieciență hepatica, renală și convulsii febrile”, a mai precizat medicul Gina Anica.

Imediat, s-a cerut și ajutorul medicilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București care au fost de acord să trimită o Ambulanță pentru a o prelua. Din păcate, în doar câteva ore , starea fetiței s-a agravat. Micuta a intrat în stop cardiorespirator. Medicii au reușit să o readucă la viață, însă ,la scurt timp ,organismul ei a cedat. Decesul fetiței a fost declarat în jurul orei 22.00 iar în urma necropsiei se vor stabili exact afecțiunile care au provocat moartea bebelușului.

Fetița este cel de-al șaptelea copil al unei familii din Robeasca și până acum nu a avut probleme grave de sănătate. În urmă cu o lună a mai fost internată trei zile tot în Secția Pediatrie a Spitalului Județean cu o afectiune respiratorie ușoasă. Cu toate ca bebelusul nu avea semne grave de boala, greutatea micuței a atras și atunci atenția medicilor. Fetița avea ,la cinci luni, doar patru kilograme. Mama ,care mai are acasă încă șase copii, era atentă cu fetița ei și o îngrijea.

Familia din Robească se află în evidențele Asociației ”Impreună pentru buzoieni ” care acum, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a se asigura cele necesare înmormântării fetiței de doar cinci luni.

” Cine vrea să sprijine familia în demersurile care vor urma (coșciug, înmormîntare, pomeni), poate dona în conturile Asociației:
Cont în lei: RO87BTRLRONCRT0435773501
Cont în euro: RO37BTRLEURCRT435773501
Beneficiar: Asociația “Împreună pentru buzoieni”

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.