TRAGEDIE IN LUMEA FILMULUI! A MURIT ACTRITA BIBI ANDERSON

Celebra actriță suedeză a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta a fost una dintre artistele preferate ale celebrului regizor Ingmar Bergman.

Anunțul despre moartea ctriței Bibi Andersson a fost făcut de fiica acesteia, Jenny Grede Dahlstrand. ”A lăsat în urma ei un gol enorm pentru toți cei care au avur privilegiul de a trăi alături de ea”, a declarat aceasta pentru AFP.

În anul 2009, Bibi Andersson a suferit un accident vascular, în urma căruia a avut o paralizie parțială. Bibi Anderson a fost căsătorită cu regizorul Kjell Grede, de care a divorțat în anul 1960. Cu acesta a avut o fiică. Ulterior, actrița a fost măritată cu politicianul și scriitorul Per Ahlmark, de care s-a separat în anul 1978.

În anul 2004, Bibi Andersson s-a căsătorit cu Gabriel Mora Baeza. A început să jooace în cinematografie din anul 1951 și a continuat până în anul 2009. De-a lungul carierei sale, Bibi Andersson a primit numeroase premii, printre care și Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru rolul său din „The Mistress”. Printre filmele în care a jucat se numără: A şaptea pecete, Fragii sălbatici şi Persona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.