TRAGEDIE în LUMEA ARTISTICĂ. A MURIT un CELEBRU MUZICIAN

Dragoș Vasiliu, omul care a făcut istorie cu Mondial, prima formație rock românească, s-a stins din viață. Chitarist și compozitor, artistul ieșise la pensie ca șef de exploatare transport electric, la RATB.

Mondial s-a lansat la un an după ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea în România, iar după câțiva ani deja reprezenta țara în turnee în afara granițelor. Trupa a produs piese pe care au dansat multe generații: „Iubire, bibelou de porțelan”, „Romanță fără ecou”, „Atât de fragedă” sau „De va veni la tine vântul”.

Mondial a activat cu Dragoș Vasiliu până la jumătatea anilor ’70, când artistul a a luat hotărârea de a profesa ca inginer. Totuși, Dragoș Vasiliu a mai urcat pe scenă alături de o parte din noua generație de artiști. S-a întâmplat asta la festivalurile care au evocat formația sa de suflet, chiar dacă trecuseră în neființă mulți din colegii săi de la începuturile grupului – Gabriel Drăgan (1995), Iuliu Merca (1999) și Romeo Vanica (2014).

Trupul neînsuflețit al artistului va fi înhumat, joi, la ora 11:00, la Cimitirul din Chiajna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.