TRAGEDIE IMENSA. MASACRU duminică, după un atac cu rachetă! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Tensiunile au atins cote alarmante în Orientul Mijlociu! În cursul zilei de duminică a avut loc o tragedie imensă după ce o moschee a fost atacată cu o rachetă. Sunt zeci de morţi şi răniţi. Atacul a venit pe neaşteptate.

Cel puţin 70 de soldaţi proguvernamentali au fost ucişi într-un tir cu rachetă lansat de rebelii houthi împotriva moscheii amplasate în tabăra lor din provincia Marib, Yemen, au anunţat duminică medici şi reprezentanţi militari. Morţii şi răniţii au fost transportaţi la spitalul din oraşul Marib.

Cine este responsabil pentru atac
Preşedintele Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, a pus responsabilitatea atacului, pe care l-a calificat drept “laş şi terorist”, în seama rebelilor houthi, potrivit agenţiei oficiale Saba, informează Agerpres.

Potrivit EFE, care citează televiziunea de stat saudită Al Ekhbariya, atacul s-a produs în timpul rugăciunii musulmane de la orele serii. Moscheea a fost vizată de o rachetă şi apoi de o dronă. Până în prezent, rebelii houthi, despre care se bănuieşte că sunt susţinuţi de Iran, nu au revendicat atacul.

Marib este un oraş petrolier controlat de forţele loiale preşedintelui Hadi, recunoscut la nivel internaţional, şi beneficiază de prezenţa trupelor coaliţiei arabe conduse de Arabia Saudită.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *