Tragedie cu zeci de morți în urma a două accidente de proporții. Autoritățile caută încă supraviețuitori

 

Zeci de morți în Pakistan, în urma a două accidente de proporții. Autoritățile caută încă supraviețuitori între vagoanele distruse a două trenuri ce s-au ciocnit. În plus, au autobuz cu pelerini s-a prăbușit într-o prăpastie, ridicând tragicul bilanț al morților cu alte victime.

Zeci de morți în Pakistan, în urma a două accidente de proporții. Țara este cunoscută pentru numărul record de accidente, din cauza proastei infrastucturi.

De vină mai sunt și vehiculele prost întreținute, ca și șofatul fără respectarea unor prevederi de siguranță.

Zeci de morți în Pakistan, în urma a două accidente de proporții. Șoferul a pierdut controlul autobuzului
Un accident rutier de proporții a făcut multe victime, în Pakistan, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie, pentru că șoferul a pierdut controlul.

Astfel, un autobuz care transporta zeci de pelerini ce se întorceau de la o ceremonie religioasă a căzut, vineri, într-o prăpastie în sud-vestul Pakistanului, accidentul făcând cel puţin 18 morţi în rândul pasagerilor, potrivit unui oficial citat de AFP, scrie evz.ro.

Accidentul s-a produs în zori într-o zonă izolată din regiunea Balucistan, potrivit oficialului, Bashir Bazai, care a mai spus că 41 de persoane au fost de asemenea rănite.

Potrivi sursei citate, şoferul conducea prea repede şi a pierdut controlul vehiculului.

Pakistanul are un număr record de accidente mortale cauzate de starea proastă a drumurilor, de vehiculele slab întreţinute şi de şofatul periculos.

Două trenuri s-au ciocnit
Peste 60 de persoane au murit de asemenea în această săptămână într-un dublu accident – deraiere şi apoi ciocnire – între două trenuri care veneau din direcţii opuse în sudul ţării, conform sursei citate.

Trenul Sir Syed Express s-a ciocnit cu Millat Express între staţiile de cale ferată Reti şi Daharki din Ghotki. Operațiunile de salvare sunt în plnă desfășurare la locul accidentului. Autoritățile pakistaneze spun că este posibil ca numărul morților să fie mai mare.

Usman Abdullah, ofiţer de poliţie în districtul Ghotki din provincia Sindh, a declarat pentru reprezentanții mass-media că 50 de oameni ar fi răniți și că operațiunea de salvare a lor este dificilă.

Potrivit acestuia, localnicii, echipele de salvare şi poliţia transportă pasagerii morţi şi răniţi la spitalele din apropierea zonei de impact.

„Este o misiune dificilă. Va fi nevoie de timp pentru a folosi utilaje grele pentru a elibera cetățenii încă prinși în vagoanele distruse”, a spus Usman Abdullah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!