GENERAL

TRAGEDIE AVIATICA. Un avion s-a prăbușit în această dimineață! 17 oameni au murit

Breaking News Alert

Tragedie aviatică. Un avion militar la bordul căruia se aflau 92 de persoane s-a prăbușit duminică. Potrivit ultimelor informații, 40 de persoane au reușit să fie salvate, a anunțat şeful armatei, generalul Cirilito Sobejana.

Tragedie aviatică în Filipine. Un avion militar s-a prăbușit în cursul zilei de duminică, fiind cuprins de flăcări. Totul s-a întâmplat în sudul Filipinelor, iar potrivit ultimelor informații transmise deşeful armatei, generalul Cirilito Sobejana, cel puţin 40 de persoane au fost salvate, transmite Reuters.

În ceea ce privește numărul persoanelor decedate, până la ora actuală au fost confirmați 17 morți.

Este vorba despre aparatul C-130, care s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la circa 1.000 km sud de Manila.

Dpa susține că la momentul catastrofei, avionul C-130 transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit “în timp ce încerca să capete din nou altitudine”.

Tragedie aviatică în Filipine. 17 persoane au murit
De menționat este faptul că, majoritatea pasagerilor abia încheiaseră pregătirea militară de bază şi erau desfăşuraţi la Mindanao (sud).

ABS-CBN News a postat pe Twitter o imagine în care se puteau vedea flăcări şi fum care ieşeau din fuzelajul distrus.

Oficialul filipinez a adăugat că speră ca şi alte persoane să mai poată fi salvate. “Echipele de salvare sunt la faţa locului, ne rugăm să putem salva şi alte vieţi”, a spus generalul citat.

Într-o declarație oferită pentru Reuters, ministrul apărării, Delfin Lorenzana, a declarat căpotrivit informaţiilor pe care le are, avionul transporta de fapt 92 de persoane, inclusiv trei piloţi şi cinci membri ai echipajului.

De mențonat este faptul că numeroase persoane au primit recent instrucţie militară de bază şi au fost trimise pe insula Mindanao în cadrul unei forţe operaţionale comune de luptă împotriva terorismului în această regiune cu majoritate musulmană.

Amintim faptul că, în sudul Filipinelor, armata este foarte prezentă, din cauza implantării organizaţiei islamiste Abu Sayyaf, considerată drept grupare teroristă de către Washington. Abu Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi cărora le sunt atribuite atentate teroriste sângeroase şi răpiri de turişti străini şi misionari creştini.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.