Tragedia de la Piatra Neamt. Guvernul, decizii de ultim moment, chiar astăzi!

Îl dă afară! Întâlnire de urgență după incendiul de la Piatra Neamț între premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Cei doi discută despre măsurile care ar trebui luate urgent.

Este întâlnirea momentului între premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Cei doi discută, la această oră, pe marginea tragediei de la Piatra Neamț, la Ministerul Sănătății.

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că managerul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț va plăti cu funcția sau penal dacă în urma anchetei se va dovedi că acesta este vinovat.

„Spun eu, în momentul de faţă, că ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. (…) Din punct de vedere managerial, din simple informaţii care s-au văzut, chiar declaraţiile sale, pentru că e simplu: managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări”, a afirmat Orban.

Premierul a precizat că nu există nicio solicitare privitoare la aceste lucrări, subliniind că trebuia să existe un proiect pentru a se face intervenţia.

Acolo, la etajul 2, s-au efectuat inclusiv prin apariţia unui perete de rigips. Se pare că era pentru separarea personalului TESA de secţie şi alte lucrări, inclusiv lucrări legate de prize, de instalaţii.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.