Tragedia de la Bals. Vlad Voiculescu, declaratie HALUCINANTA. I se cere DEMISIA

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seară că întârzierea contactării rudelor pacienţilor de la Matei Balş a fost cauzată de faptul că datele de contact se găseau doar pe hârtie, iar documentele erau blocate într-o clădire sigilată de poliţişti, informează Agerpres.

În urma incendiului de la Matei Balş, autorităţile au pus la dispoziţia aparţinătorilor două numere de contact, iar ministrul Vlad Voiculescu a explicat că măsura a fost luată din cauză că datele rudelor erau trecute în niște documente aflate într-o clădire sigilată de poliţişti. ”Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie”, a declarat ministrul sănătății la Digi24. Hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi.

Vlad Voiculescu: Contactarea familiilor a durat mai mult decât ar fi trebuit şi lucrul ăsta a adăugat la durerea cauzată de tragedie, a mai spus ministrul, care a precizat că înainte de 2016 nu exista nici măcar această procedură a datelor de contact a rudelor. Vlad Voiculescu a declarat că va modifica ordinul de ministru ”aşa încât să avem lucrurile astea şi electronic, cum se cuvine în secolul ăsta”.

Astazi au loc proteste in Capitala: Se cere demisia lui Vlad Voiculescu dar si a lui Raed Arafat.

Sursa: libertatea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.