Traficant de DROGURI italian, cercetat in libertate dupa ce l-a omorât pe cameramanul unui post TV

5723

La două săptămâni de la accidentul mortal pe care l-a provocat pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, italianul Gianni Magaletto, care l-a ucis într-o

fracțiune de secundă, cu Mercedesul ieșit de pe șosea, pe cameramanul de la TV Buzău, Laurențiu Păun, este liber ca pasărea cerului. Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale împotriva șoferului italian. Magaletto a fost pus sub control judiciar, una dintre obligațiile pe care le are fiind și aceea de a nu părăsi țara.

Cameramanul postului de televiziune Tv Buzău Laurențiu Păun a fost accidentat mortal pe 2 martie, pe șoseaua de centură, în apropiere de Dedeman.În momentul accidentului, cameramanul, în vârstă de 31 de ani, se afla pe marginea carosabilului, de unde filma o mașină ieșită în decor. Ironia sorții a făcut ca accidentul pe care îl trata ca știre să îi aducă moartea. În timp ce încerca săfilmeze bordul autoturismului derapat, cameramanul a fost izbit din spate de către Mercedesul condus de Magaletto..Impactul a fost fatal, Laurențiu Păun fiind prins între cele două autoturisme.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, până la terminarea urmăririi penale, Italianul Giani Magaletto trebuie, printre altele, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de cate ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu părăseascățara altfel decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului.

Citiți și:  Tragedia momentului in Romania. A murit la 20 de ani intr-un cumplit accident

Cine este Gianni Magaletto?

laurentiu_paun_99f5db11aaAutorul accidentului în urma căruia a murit operatorul TV din Buzău, Laurențiu Păun, a făcut pușcărie trei ani, după ce a fost prins de polițiști, în 2008, în timp ce încerca să vândă, la Slatina, două kilograme de hașis, contra sumei de 12.000 de euro. Gianni Magaletto, acum în vârstă de 35 de ani, a avut ghinionul ca cel care intenționa să cumpere drogurile să fie un polițist sub acoperire. În timpul anchetei, polițiștii au stabilit că italianul adusese drogurile de la Roma, în cutii de vin. A fost reținut pe bază de ordonanță de reținere, ulterior fiind prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.Polițistii craioveni au stabilit că Gianni Magaletto avea și câțiva complici, acesta făcând parte dintr-o rețea de traficanți de droguri. Italianul a fost condamnat definitiv și executoriu pe 24 februarie 2009 de Tribunalul Dolj la 5 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Tot atunci a fost pronunțat și ordinul de expulzare din țară. Gianni Magaletto, pe atunci în vârstă de 29 de ani, locuia fără forme legale în orașul Bacău. Atunci când a ieșit din pușcărie, în 2011, Magaletto a aflat că nu mai este obligat să stea departe de România, deoarece între timp legislația s-a schimbat, țara noastră fiind stat membru UE, având obligația de a respecta dreptul la liberă circulație al cetățenilor europeni. Astfel, italianul a revenit în România și s-a stabilit la Focșani, unde a deschis, împreună cu concubina sa, o afacere cu detergenți.

Citiți și:  Accident TERIBIL Două femei AU MURIT după ce doua masini s-au tamponat. Sunt și 4 răniți

În duminica neagră, când operatorul Laurențiu Păun a murit în timp ce filma un alt accident, italianul se grăbea spre Ploiești, la volanul unui Mercedes, înmatriculat în străinatate. O avea pe scaunul din dreapta pe concubina sa, cea care în ziua accidentului le declara polițiștilor și echipelor de jurnaliști, că operatorul TV se afla pe „banda de emergență”, varianta infirmată ulterior la anchetă.

Conform procedurilor legale, italianului i-a fost reținut permisul, fiindu-i eliberată o dovadă de circulație pentru 15 zile, dovadă pe care o poate prelungi cu acordul procurorului.  – Opinia

29 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU