GENERALNOUTATI

TRADIȚII și OBICEIURI de Sf. Maria: Ce trebuie să faci să-ți meargă bine

1105

Sfânta Maria – 2015 este sărbătorită, în fiecare an, la 15 august. Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. Tot în această zi este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate ample serbări. Această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Sfânta Maria 2015. Potrivit calendarului ortodox, pe 15 august, Maica Domnului a fost înştiinţată, printr-un înger, de faptul că va trece în nefiinţă. Ulterior, după ce aceasta a cerut iertare de la toată familia şi de la toţi apropiaţii, a murit. Conform celor de la Click se spune că, în momentul în care aceasta a murit, au avut loc mai multe minuni: orbii şi-au recăpătat vederea, surzii au început să audă, iar ologii şi bolnavii s-au vindecat. Trupul Maicii Domnului ar fi stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în ceruri. Tot pe 15 august se încheie şi postul început pe 31 iulie.

Sfânta Maria 2015. Tradiţii şi obiceiuri pentru această sărbătoare

Tradiţia spune că în ziua de Sfânta Maria – 2015, se merge la biserică şi se împart struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletul celor care au murit. În unele zone, după slujba, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi. În biserică se pomenesc cei adormiţi, dar şi cei care au purtat numele Sfintei Fecioare. Fetele nemăritate obişnuiesc să culeagă flori, pe care le duc la biserică pentru a fi sfinţite, apoi le iau acasă şi le aşează în dreptul icoanei Maicii Domnului.

Sfânta Maria 2015. Se crede că astfel acestea vor avea parte de sănătate şi o soartă bună. Mai mult, se spune că aceste flori au puteri tămăduitoare, ele putând alina dureri şi ocroti casa respectivă. Mai mult, în trecut, fetele purtau o planta numită „năvalnic”, care avea puterea să aducă peţitori.

Sfânta Maria 2015. Ziua Marinei, sărbătorită în Constanţa

De Sfânta Maria – 2015, în Constanţa sunt organizate mai multe evenimente pentru a celebra şi Ziua Marinei, iar anul acesta se împlinesc şi 155 de ani de la crearea Marinei Militare. Astfel, Muzeul Marinei Române organizează Ziua Porţilor Deschise, cu prilejul Zilei Marinei Române şi, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare la 17.30), accesul publicului vizitator se va face gratuit. Potrivit Forţelor Navale, pot fi vizitate atât expoziţia permanentă a muzeului cât şi patru expoziţii temporare: Expoziţia-Concurs de modelism „Cupa Tomis”, organizată de Liga Maiştrilor Militari de Marină, „Scurtă istorie a paraşutismului militar” organizată de Fundaţia „General Grigore Baştan”; „Vânturile, valurile…” organizată de „Atelierul Val Donici” din cadrul Ligii Navale Filiala Constanţa şi „Cercetaşii României” organizată de Cercetaşii Marini.

Vineri, 14 august, orele 10.10-11.00, la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza din Constanţa vor avea loc ceremoniile militară şi religioasă, oficiată pentru cinstirea memoriei eroilor marinari şi a celor care îşi dorm somnul de veci în adâncul apelor, iar sâmbătă vor avea loc evenimentele cunoscute şi tipice Zilei Marinei, precum ceremonialul militar şi religios, sosirea Zeului Neptun, exerciţiul Naval FNR 2015, parada navală, jocurile marinăreşti şi retragerea cu torţe pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

2 comentarii

  1. ATI SCRIS BINE TRADITII SI OBICEIURI FAPT CE ARATA CA NU ARE NIMIC DE-A FACE CU SCRIPTURA DOAR LASATI OIMPRESIE PROSTILOR CA FACETI PARTE SI RESPECTATI SCRIPTURA IN REALITATE SUNTETI A LUI SATAN CITITI BIBLIA CARE CONDAMNA CHIPURILE CIOPLITE IN SPETA ICOANELE VOASTRE .

    1. Din ce secta esti, pocaiala? Esti drac fara coarne pe pamant, dupa cum spunea parintele Cleopa.

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: