Trădarea anului în politică! Este lovitură totală pentru Florin Cîțu

Mărirea și decăderea lui Florin Cîțu. Într-un timp foarte scurt, președintele PNL a reușit perfomanța de a se desprinde de aproape toți liberalii cu greutate care l-au susținut puternic în trecut. Pe cine se mai bazează acum șeful partidului și câți oameni i-au mai rămas alături?

Florin Cîțu a reușit marea performanță de a pierde sprijinul tuturor celor care îl susțineau pânăexcepții, în doar un an de zile, președintele PNL mai are doar câțiva oameni alături de el. El a fost sprijinit la scenă deschisă de Klaus Iohannis, Emil Boc, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur sau Raluca Turcan. Acum însă, Florin Cîțu nu face altceva decât să se opună deciziilor luate de Coaliția PNL-PSD-UDMR pe teme importante ca bugetul de stat pe 2022 și certificatul verde.

Ruptura cea mare s-a produs când Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția premier. Poziția a fost dorită cu ardoare de Cîțu, care a intrat din această cauză cu mai toți greii din PNL. Cei patru prim-vicepreședinți ai partidului Lucian Bode, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur l-au susținut pe Nicolae Ciucă la negocierea viitorului Guvern. Pe toată perioadă negocierilor cu PSD și UDMR, Cîțu a evitat să stea alături de premierul desemnat și a lipsit de la multe întâlniri cheie pentru formarea noii Coaliții. Mai mult, președintele PNL a lipsit de la împărțirea în Coaliție a portofoliilor din Guvern dar a criticat public ce a obținut partidul său.

Citiți și:  Lovitură DURA pentru Florin Cîțu! Mesajul lui Rareș Bogdan

Cine s-a revoltat împotriva lui Cîțu
În ședința Biroului Național al PNL în care s-a validat formarea guvernului de coaliție PNL-PSD-UDMR, o parte dintre liderii liberali s-au revoltat împotriva lui Florin Cîțu și au refuzat să voteze listă de miniștri propuși în viitorul Guvern. De menționat este că 17 lideri de organizații, printre care Ilie Bolojan și Dan Motreanu, au boicotat ședința, prin neparticipare. Atunci a fost și momentul în care i s-a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte PNL.

Ulterior, ușor-ușor toți liderii liberali care l-au susținut au început să dea un pas în spate. De altfel, surse politice au declarat pentru hotnews că atunci când nu este la Senat, Cîțu este la sediul partidului dar nu mai este înconjurat ca altădată de toți liderii PNL și a rămas doar cu secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu. Dacă în timpul campaniei interne de partid, lideri ca Emil Boc, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan sau Lucian Bode îl susțineau public și aveau numai cuvinte de laudă la adresa lui Cîțu, la ședințele de partid nu se mai regăsesc acum în „poză”, alături de acesta. Singurul care a rămas alături de fostul premier este secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu., susțin sursele citate. Potrivit surselor din partid, Lucian Issar, soțul Alinei Gorghiu, Dan Vîlceanu și Iulian Dumitrescu au fost foarte apropiați de Cîțu.

Citiți și:  Radu Cristescu, REVOLTAT după declarațiile lui Cîțu despre facturi: 'Nu se poate să nu plăteşti' - Ba se poate, infractorule, chiar tu ne-ai arătat cum se face

Din postura de președinte al PNL, Florin Cîțu a criticat în repetate rânduri deciziile luate de Coaliție. Rezultatul opoziției lui Cîțu a tărăgănat dezbaterea în Parlament și a dus într-un final la intervenția presedintelui Klaus Iohannis și amânarea unor noi reglementari privind certificatul COVID.

„​Doar partea liberală nu a fost respectată în proiectul de buget”, a spus Cîțu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.