Toți românii care lucrează în străinătate sunt vizați! Guvernul a anunțat astăzi

Guvernul are un nou plan prin care să atragă de partea sa Diaspora, propunând salarii de mii de euro și numeroase beneficii pentru cei care aleg să se întoarcă în România.

Guvernul vrea să-i convingă pe românii plecaţi la muncă în străinătate să revină în ţară, iar pentru asta le oferă pachete salariale atractive, prin organizarea unei burse a locurilor de muncă în Diaspora. Este anunţul făcut de Ministerul Muncii, iar oferta se adresează celor care muncesc în construcţii.

Salarii de 1.000 de euro şi abonamente la clinici private propune Executivul pentru cei 700.000 de români sunt înregistraţi ca lucrând în mod legal pe şantierele din afara ţării, sume mult prea mici ar spune unii, în comparaţie cu salariile pe care muncitorii le primesc în afară, pe şantier. Cu toate acestea, România are nevoie de aceşti oameni pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă de la noi ar fi nevoie de cel puţin jumătate din ei.

“Dacă comparăm nişte cifre. De pildă anul de vârf din construcţii, 2009, cu 2018. Dacă atunci aveam vreo 640-650 de mii de muncitori în piaţă, în momentul de faţă suntem la 360-370 de mii de muncitori. Aşadar, aproape jumătate”, spune Adriana Iftime, director general F.P.S.C, citat de digi24.ro.

„Ne vom deplasa, în primă fază, în Italia la Milano sau la Torino împreună cu sindicatele şi patronatele din construcţii şi vom pune oferte clare de locuri de muncă, zicem noi bine plătite, pentru muncitorii noştri de acolo cu scopul de a-i readuce în ţară”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Cei 1000 de euro oferiţi de Gurvern reprezintă, în cele mai multe cazuri, jumătate din salariul pe care un muncitor în construcţii îl primeşte peste hotare.

Prima bursă a locurilor de muncă va fi organizată în Italia. Apoi, autorităţile vor încerca să îi convingă şi pe românii din Spania şi Marea Britanie, mai notează sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *