“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALPOLITICASTIRI

Toți pensionarii așteptau această VESTE! Lia Olguța Vasilescu a spus ce se întâmplă cu pensia: „În luna iulie…

olguta vasilescu pensii 1140x720

Un proiect de lege privind contribuțiile la Pilonul II de pensii generează noi controverse. În el se precizează că în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, contribuțiile la acest pilon vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 – 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a reacționat și a vorbit la Antena 3 despre această inițiativă legislativă.

Ea a spus că este vorba despre ”o soluție a Comisiei de Prognoză”, cu care nu este de acord.

”Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi. Este o soluție a Comisiei de Prognoză”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3.

O altă prevedere a proiectului citat este că se va stabili o „contribuție a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuție care „crește anual până la 125 de lei în anul 5” și va fi „dedusă din impozitul pe venit”.

Totodată, va exista și o contribuție a angajatorului „egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei (50, 25, 10 angajați)”, se mai arată în documentul guvernamental, scrie mediafax.ro.

Ce spune Olguța Vasilescu despre Legea Pensiilor
Ministrul Muncii a vorbit și despre mult-așteptata lege a pensiilor.

Întrebată care este termenul limită până când legea pensiilor va fi gata, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a spus: „La sfârșitul acestei sesiuni parlamentare și cred că în luna iulie va putea intra în dezbatere”.

De asemenea, demnitarul a precizat că încă se fac calcule și simulări referitoare la această lege.

„Legea pensiilor este în lucru, în sensul că, la ora actuală, facem evaluarea pe această lege. Facem calcule cât mai exacte. Se lucrează din luna octombrie a anului trecut. Am avut întâlniri cu mediul universitar, cu foști miniștrii ai Muncii care cunosc foarte bine legislația de pensii și le-am solicitat și dumnealor să și spună punctul de vedere”, a mai explicat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.