“Toti oamenii sunt egali” – ideea comunistilor….si azi?

idiot-student

Nu mai e comunismul la putere dar e camuflat! Premisa lui?-Egalitatea absoluta intre oameni. In nici unul din regnurile cunoscute nu exista egalitate – nici in regnul mineral, ca aurul nu e egal cu carbunele, nici in regnul vegetal, ca plantele nu sunt egale, si nici in regnul animal, ca pisica nu e egala cu leul, cel putin ca forta. Si nici in specia om nu functioneaza, cu atat mai mult, principiul egalitatii. Si inca… da, vorba lui Berdiaev, cusurul utopiilor nu sta in constructia lor, ci in faptul ca toate sunt realizabile. E un paradox, insa este adevarat ca paradoxul e limita pana la care poate merge inteligenta umana, dincolo de care apare nimicul.

Ce putem spune despre communism azi? Ca….inca e prezent si trebuie sa fii perfect prost sa spui ca e fals. Da, exista desi nimeni nu are forta necesara sa zica. Si la comunisti sunt stapani si slugi, dar ei sunt ipocriti, pentru ca stiu ca egalitatea oamenilor nu poate exista nicaieri; sunt perfect escroci, tocmai pentru ca afirma ca esenta comunismului este egalitatea reala a oamenilor. Premisa egalitatii absolute e nula, iar socialistii adauga putin sifon in vinul asta.

Ce urmaresc? Comunistii urmaresc egalitatea anarhica finala. Astia sunt comunistii – anarhisti! Prin finalitatea lui, comunismul nu e ostil anarhiei, pentru ca nu poti fi egalitar decat daca esti anarhic.

Bine, bine. Se stie ca “a murit comunismul”(mai sunt unii care vad ca el inca exista dar ma rog se presupune ca e mort…dus…a ramas doar amintirea) si totusi ce legatura are cu ceea ce e azi in tara ? Simplu. Ca tanar, ai viata in fata si trebuie sa faci niste alegeri. Cum fac alegerile astea in Romania de azi? Cam greu…..De ce ? Pentru ca mai nou daca nu faci o facultate dai de dracu! Bine…bine fac o facultate dar ce facultate? Cine o plateste? Daca mama are cancer, tata a murit…mai pun de la mine ca sora-mea are copil si? Ei bine, asta e un exemplu. Asta gasim oriunde in tara si totusi :daca nu faci o facultate cautata esti un prost, vai de tne, nu faci nimic fara minim o facultate si fara relatii. Ahaaaaaa! Asta era, nu te supara! Relatiile, spaga, vorba buna. Nimic nu mai e pe bune in tara. Si da, cand zic pe bune ma refer la faptul ca oricat de bun ai fit u vine altul si se baga in fata ta. Si mai vezi si cocalari, tigani cu bani, romani tiganizati sau copii de politicieni sau asa zisii “ tineri de bani gata ”.

Acum cele mai dorite facultati de catre tineri sunt: jurnalism, sociologie, relatii publice si comunicare, administratie publica, stiinte politice, management, marketing, filozofie, litere.

Dar de ce nu merge treaba? Pentru ca facultatile cerute pe piata muncii sunt: automatic, cibernetica, politehnica, farmacie, medicina.

Te miri de ce politehnica aduce tineri mai buni? De ce eu fac o facultate de psihologie, sociologie, litere si abia ma angajeaza cineva? Sau salariul nu ma ajuta atat cat speram cand stateam cu coatele pe bancile facultatii si bagam bani intr-o “facultate buna”?

Nu merg acolo, ma duc in Bucuresti sunt facultati bune. Asa si ? La urma stai si plangi ca ai pierdut timp si nu ai mancat cu ziele si ai adormit in fotoliu cu zeci de carti la picioare. Pentru ce? Sa ajungi sa fugi din tara asta? Si ea plange cu tine, cine iti va spune ca ii e bine, minte. Nu le e bine decat celor de la putere, cei de la inaltime care priivesc oamenii si nu au remuscari.

Ce e in tara la ora asta? Ce fac tinerii nostril in putere?
Un bac pentru oameni, alt bac pentru suboameni!
Asta vrea de fapt, ministra Educației, Ecaterina Andronescu! Asta înseamnă de fapt “bacalaureatul profesional”. Cum s-a ajuns aici si cine e de vina? Pai, ia sa vedem:

• Existau până in 2009, scoli profesionale. Profesionale pe bune! Unde cei săraci de minte (adică marea masa a poporului) sa poată învăța o meserie pe bune, ca sa poată munci pe bune, sa primească un salariu pe bune si sa trăiască la nivelul la care merita fiecare.

• Școlile erau ieftine (gândite pentru familiile sărace) si aveau chiar contracte cu firme din economia reala, care ii angajau pe elevi imediat după absolvire.

• Aceste scoli profesionale au fost desființate. Cine a fost idiotul care le-a desființat? Pai…chiar madam Cati Andronescu, când a fost ultima oara ministru al Educației. De ce le-a desființat? Din doua motive.

• Motivul oficial: “principiile” socialiste. Egalitatea sociala. Cică toți oamenii trebuie sa fie egali: adică toți trebuie sa meargă la liceu si după aia, toți trebuie sa meargă la facultate. Bineînțeles, o tâmpenie. Pentru ca facultatea nu-i pentru toata lumea. Chiar daca ii pui hățuri unui bou, tot nu-l faci cal!

• Motivul neoficial: banii comuniștilor. Spăgile. Legea data de madam Cati a alimentat imediat fabricile de diplome, adică facultățile controlate chiar de politruci, indiferent ca sunt de stat sau private. Si unde profesori sunt (surpriza!) chiar politicienii, indiferent de partid.

• Bacalaureat profesional, fără școala profesionala?

• Ce testează, de fapt, bacalaureatul profesional? Nimic! In nici un caz cunoștințele profesionale: pentru ca alea nu mai există. Pur si simplu, nu se mai predau, după desființarea școlilor profesionale.

• Deci dai o diplomă, care pentru angajatori este egala cu zero, si o botezi “profesionala”. Si pretinzi ca angajatorii s-o ia in seamă (deși știi prea bine ca firmele disprețuiesc chiar si diplomele de facultate, tocmai pentru ca nu sunt acoperite de cunoștințe reale).

• Cat de idiot poți sa fii?

• Ce se va întâmpla în realitate, cu BAC-ul profesional?

• Nimic. Firmele se vor pișa pe diplomele liceelor, așa cum se pișă acum și pe diplomele facultăților.

• Da, învățământul românesc are o mare problemă. Dar soluția nu este “Bac-ul profesional”: o spun 59% dintre români, care s-au pronunțat împotriva acestei idei.

SOLUTII SI IAR SOLUTII – asta cerem.

Simplu: sa recunoști ca oamenii nu sunt egali. Sa-i înveți pe bune o meserie. După ce-au învățat-o, sa-i testezi pe bune si sa le dai diploma de absolvire, tot pe bune. Adică sa reînființezi școlile profesionale!

Iar pe diploma lor sa nu scrie generalități (“absolvent de bac profesional”, auzi tâmpenie!). Ci ceva foarte concret: chelner, frizer, electrician, mecanic, instalator. Si orice altceva are nevoie piața muncii: adică firmele. Ca ele plătesc bugetul Educației, deci ele decid ce au nevoie. Nu un imbecil de ministru!

Dar sa recunoastem, azi auzi peste tot “mai draga mai trebuie sa ai o meserie decenta, o facultate nu sa faci unghii in salon, sa duci sucul la terasa sau sa instalezi ceva.”

Serios? Si in stilul asta o sa ramanem fara zugravi, chelneri, mecanici, farmacisti, medici( ca saracii invata cat invata si dau fuga la altii ca na…acolo sunt respectati si un antreprenor plateste atat cat omul merita, nu ca la noi…muncesti de dimineata pana pe seara si primesti la sfarsitul lunii 7 milioane ca na…patronul e patron…nici la stat nu e pe roze).

Bianca C. - Nationalisti.ro

Articol de Bianca C. – Redactia Nationalisti.ro

Alte articole de Bianca C. :

3 comments

  1. Foarte adevarat!

  2. Acest articol este un exemplu de propagandă necalificată. Autorul nu are proprietatea termenilor. Ideal ar fi ca toată averea națiunii să fie posedată de unul la sută din populație. Ar fi un capitalism ideal. Restul trebuie să aducă profit prin muncă pentru capitaliști. Inegalitatea ar fi doar consecința proprietății private. Acesta ar fi binele suprem pentru orice națiune. Dacă averea ar fi a tuturor atunci ar fi o dezordine determinată de incapacitatea celei mai perfecte creații a lui Iehova. Isus fiul lui Iehova este un impostor comunist. Este bine că l-au omorât capitaliștii biblici.

  3. Dumnezeu pe noi oamenii ne-a facut asemanatori, dar cultura, inteligenta ne desparte si nu stim sa facem diferenta inegalitatii, care in societate creeaza multe probleme in rau, determinate de incapacitate a politicului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *