Toţi cei care stau la bloc sunt obligaţi! Ce trebuie să monteze în apartamente în 2020

Veste proastă pentru cei care stau la bloc:

O lege care ar putea intra curând în vigoare i-ar putea obliga la cheltuieli în plus în acest an. Sunt prevăzute şi amenzi pentru cei care nu respecta termenul impus de lege.

Un proiect de lege, întors de preşedinte Klaus Iohannis în Parlament, prevede că toţi românii care stau la bloc şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor trebui să-şi monteze contoare de căldură până la data de 31 decembrie 2020. Proiectul se află la Camera Deputaţilor cu propunere de adoptare.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2020 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, precizează proiectul de lege.

Există şi amenzi pentru cei care nu respectă prevederile noului proiect şi nu-şi montează la timp contoarele de căldură. Acestea variază între 500 şi 1.000 de lei.

„Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri”, arată proiectul de lege aflat în Parlament.

Există însă şi veşti bune: cota de TVA pentru energia termică ar putea scădea de la 19% la doar 5%. Măsura ar urma să se aplice după șase luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *