Toți cei care au pensia mai mică de 2.000 de lei sunt vizați! Câți bani vor primi de sărbători

Aceste persoane vor primi un ajutor financiar din partea statului în valoare de 600 de lei. În Republica Moldova a fost adoptat un proiect de lege care le va acorda pensionarilor un venit suplimentar în ajunul sărbătorilor de iarnă.

De ajutor vor beneficia circa 553 mii de persoane care au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Majoritatea – peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalţi, sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, iar aproximativ 600 de persoane sunt militarii în termen sau membri ai familiilor acestora. Suportul unic va fi acordat pensionarilor în luna decembrie curent.

Citiți și:  Anunț oficial de ultimă oră. Este vorba despre ALOCATII si PENSII

În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate circa 335 milioane de lei, conform adevarul.ro.

Anunţul despre compensaţia unică de sărbători a fost făcut ieri, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a precizat că PDM îşi propune să vină în fiecare an cu astfel de ajutoare de sărbători.

„Toate aceste ajutoare, compensaţii, majorări de salarii şi de pensii au devenit posibile pentru că guvernarea noastră, guvernarea Partidului Democrat, a reuşit să acumuleze încasări importante la buget datorită ordinii şi reformelor pe care le facem, asigurând creşterea stabilă a economiei ţării, chiar dacă în toată regiunea există un fundal de instabilitate politică şi economică”, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

Citiți și:  Breaking news Informatia MOMENTULUI despre cresterea pensiilor in 2021

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU