Toți cei care au făcut ambele doze de VACCIN sunt vizați. Atenție mare la acest simptom!

Oamenii de știință susțin că au depistat un semn clar al infectării cu COVID la persoanele care au fost imunizate cu ambele doze de vaccin.

Vaccinul împotriva COVID-19 nu prezintă o garanție a faptului că suntem scutiți de boală. Astfel, oamenii de știință au identificat un simptom al bolii pe care chiar și cei care s-au vaccinat îl pot avea. Potrivit cercetătorilor, chiar și un simplu strănut ar trebui să vă dea de gândit.

Cercetătorii ZOE COVID Symptom Study au analizat cazurile celor care au fost complet vaccinați, dar și pe cele ale celor care nu s-au vaccinat. Astfel, ei au descoperit că un banal strănut poate fi un simptom în rândul celor care s-au infectat cu COVID-19, cu toate că au fost complet imunizați.

„Datele noastre arată că persoanele care au fost vaccinate și apoi testate pozitiv cu COVID-19 au fost mai predispuse să raporteze strănutul ca simptom în comparație cu cei care nu s-au vaccina”, au scris cercetătorii, potrivit The Hill.

Citiți și:  CEL MAI IMPORTANT EXPERT SUD-AFRICAN PE CORONAVIRUS: „SCOPUL VACCINURILOR ESTE DE A CONTROLA ȘI UCIDE O MARE PARTE A POPULAȚIEI”

„Este important să ne amintim că legătura dintre strănut și COVID-19 nu e foarte puternică, deci ar trebui să fiți atenți la cele 20 de simptome ale bolii, indiferent dacă ați fost sau nu vaccinat”, au mai adăugat oamenii de știință.

Dacă strănutați puteți face un test COVID-19 pentru a vă asigura că nu aveți boala
Aceștia mai atrag atenția cu privire la faptul că strănutul este, de fapt, semnul unei răceli obișnuite, mai degrabă decât al infectării cu COVID-19. Dar dacă strănutul apare din senin, este posibil să doriți să faceți un test COVID-19 pentru a vă asigura că nu aveți boala.

Citiți și:  Florin Zamfiresc, fara speranță! „Guvernele nu se mai tem de revolta populară. Înseamnă că bătălia e pierdută”

„Dacă ați fost vaccinat și începeți să strănutați mult, fără nicio explicație, ar trebui să faceți un test COVID, mai ales dacă locuiți sau lucrați în jurul unor persoane care prezintă un risc mai mare de boală”, au scris cercetătorii.

Potrivit rezultatelor studiului, există cinci simptome care pot apărea dacă ne-am infectat cu COVID-19 după ce am fost complet vaccinați. Aceste simptome includ:

Durere de cap
Curgerea nasului
Strănut
Durere de gât
Altele (pierderea mirosului, dificultăți de respirație, febră, tuse persistentă)

Oamenii de știință mai punctează că persoanele complet vaccinate, care s-au infectat cu varianta Delta ar putea avea simptomele unei răceli mai severe, scrie Capital.ro.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!