Toți BUGETARII sunt vizați! Ce vor încasa începând de anul viitor

Vești imense pentru cei care lucrează la stat. Guvernul condus de Viorica Dăncilă a luat o decizie mult-așteptată de toți bugetarii.

Executivul a aprobat, joi, un proiect de hotărâre prin care aceștia vor avea mai multe beneficii. De acestea vor beneficia începând cu anul 2019.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care vizează toți bugetarii. Executivul a făcut mai multe modificări în ceea ce privește banii de cazare, iar toți cei care lucrează la stat trebuie să știe noile reguli!

Este vorba despre bugetarii delegați. În această categorie intră foarte mulți angajați, de la funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, la polițiști și militari.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, bugetarii delegați la 50 de km față de locul de muncă permanent vor beneficia de o sumă fixă de bani pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare.

Mai mult, Cabinetul Dăncilă a schimbat și o regulă foarte importantă. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte angajatorului documente justificative pentru a primi banii de cazare.

Potrivit proiectului de hotărâre, o persoană aflată în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km, de localitatea în care își are locul permanent de muncă, beneficiază de o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituția publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Cei delegați într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi care nu se poate înapoia la
sfârşitul zilei de lucru beneficiază de o alocație zilnică de delegare compusă din:
a) o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituția publică în care îşi desfăşoară activitatea;
b) o alocație de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia personalul trebuie să îşi acopere cheltuielile de cazare.

De asemenea, în situații temeinic fundamentate, alocația de cazare poate fi majorată cu până la 50%.

Indemnizația de delegare sau alocația zilnică de delegare, după caz, nu se justifică prin documente justificative, cu excepția situației în care aceasta trebuie majorată.

Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, nu se acordă alocație zilnică de cazare, iar indemnizația de delegare se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.

Potrivit actului, personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care participă la misiuni de instrucție, exerciții militare, trageri și aplicații, în tabere, în poligoane, pe teritoriul României, la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi au locul permanent de muncă, pentru care specificul activităților nu permite înapoierea la sfârșitul zilei de lucru în localitatea în care își au locul permanent de muncă, beneficiază pe perioada executării acestor tipuri de misiuni de indemnizație de delegare.

Pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, personalul nu beneficiază de alocația de cazare.

Persoana care ocupă o funcţie de demnitate publică, precum şi persoana cu funcţie de conducere asimilată, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publică din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, beneficiază pe perioada deplasării în interesul serviciului în alte localităţi din ţară de indemnizație de delegare.

Cei care se deplasează în interesul serviciului în alte localităţi din ţară şi care nu se pot înapoia la sfârşitul zilei de lucru, pot opta fie pentru acordarea alocației de cazare fie pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare, pe baza documentelor justificative. Citeste restul articolului pe bugetul.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.