Tot ce e mai rău urmează să vină. Avertismentul TERIBIL al NASA pentru intreaga omenire

Avertisment teribil lansat de NASA: Omenirea se va confrunta cu inundații dezastruoase! De vină este Luna, care prin mișcările sale orbitale crește sau scade nivelul mareelor. Combinat cu încălzirea globală, acest fenomen va avea grave urmări asupra zonelor de coastă.

Avertisment teribil lansat de NASA: Omenirea se va confrunta în viitor cu ani cu dezastrele produse de inundații.

Cu precădere zonele de coastă vor fi afectate de creșterea mareelor, care vor duce la revărsarea apei în zonele de uscat.

Avertisment teribil lansat de NASA. Inundații mai severe ca niciodată
NASA anticipează în ultimul său studiu că vor veni inundaţii majore ca urmare a schimbărilor climatice şi al mişcărilor orbitale ale Lunii, acest din urmă fenomen producându-se cu ciclicitate de secole.

Potrivit NASA, Pământul se va confrunta cu inundaţii mai severe ca niciodată în zonele de coastă, care vor fi provocate de un efect combinat al schimbărilor climatice şi al mişcărilor orbitale ale Lunii.

Problemele vor începe în 2030 şi vor ţine un deceniu întreg, potrivit adevarul.ro.

”La mijlocul anilor 2030, fiecare coastă a SUA va experimenta inundaţii cu maree în creştere rapidă, când un ciclu lunar va amplifica creşterea nivelului mării cauzat de schimbările climatice”, scrie NASA, explicând că Luna controlează fluxul şi refluxul mărilor şi oceanelor, dar în circa 10 ani, din cauza modificărilor naturale ale orbitei sale, îşi va schimba orientarea faţă de planetă.

Astfel, satelitul natural al Terrei va ajunge într-o poziţie în care va accentua mareea. La acest fenomen se va adăuga nivelul în creştere al mărilor şi oceanelor, cauzat de încălzirea globală, ceea ce va duce la o situaţie catastrofală pentru zonele de coastă.

Se cere adoptarea de măsuri din timp
NASA recomandă să fie luate măsuri din timp. Previziunile sunt făcute într-un studiu recent realizat de agenţia spaţială americană (NASA) şi de Universitatea din Hawaii, studiu care s-a concentrat asupra efectelor fenomenului în SUA.

Viitoarele modificări naturale ale orbitei Lunii sunt cunoscute sub numele de „oscilaţie”.

Nu este un fenomen nou. A fost raportat pentru prima dată în 1728 şi face parte dintr-un ciclu natural de 18,6 ani.

În timpul primei jumătăţi a ciclului, mareele obişnuite ale Pământului sunt atenuate: fluxul este mai puţin înalt, iar refluxul rămâne la un nivel mai ridicat decât în mod normal.

În timpul celei de-a doua jumătăţi, mareele sunt amplificate: fluxul este mai înalt, iar la reflux apele se retrag mai puternic.

Ceea ce este nou de data aceasta, potrivit NASA, este modul în care atracţia gravitaţională a Lunii – principala cauză a mareelor de pe Pământ – se va combina cu creşterea nivelului mărilor ca urmare a încălzirii planetei.

Mijlocul anilor 2030, vârful fenomenului
În prezent, Luna se află în jumătatea de amplificare a ciclului său. Cu toate acestea, de-a lungul coastelor americane, nivelul mării nu a crescut atât de mult, încât mareele înalte să depăşească pragurile de inundaţii.

Altfel vor sta lucrurile data viitoare, când ciclul va ajunge să amplifice din nou mareele, ceea ce se va întâmpla la mijlocul anilor 2030. În timpul care se va scurge până atunci, va avea loc o creştere globală a nivelului mării din cauza încălzirii globale.

Astfel, mareele mai înalte, amplificate de ciclul lunar, vor provoca inundaţii de-a lungul a aproape întregii coaste a SUA.

Doar zonele nordice îndepărtate, precum Alaska, ar putea scăpa încă un deceniu sau mai mult de acest fenomen, deoarece aceste zone de uscat se ridică din cauza unor procese geologice pe termen lung.

Experţii ONU anunţă un scenariu climatic de groază: Tot ce e mai rău urmează să vină
Experţii ONU spun într-un raport despre schimbările climatice că acestea vor remodela în mod fundamental viaţa pe Pământ în deceniile următoare. Documentul are 4 mii de pagini şi a fost obţinut de jurnaliştii AFP.

„Tot ce e mai rău urmează să vină şi va afecta viaţa copiilor şi nepoţilor noştri, mult mai mult decât a noastră”, se spune în raport. Şi asta chiar dacă oamenii vor reuşi să coboare nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră care încălzesc planeta.

„Avem nevoie de un plan clar pentru a îndeplini acest angajament şi pentru a stabili un nivel esenţial de încredere în acţiunile climatice multilaterale. De asemenea, trebuie să accelerăm tranziţia de la cărbune, petrol şi gaze la energie regenerabilă prin adăugarea de locuri de muncă ecologice şi reducerea inegalităţilor”, a spus secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *