ULTIMA ORA: Torţionarul Ion Ficior A MURIT în închisoarea Jilava

Torţionarul Ion Ficior a murit în închisoare, astăzi, la vârsta de 90 de ani. Ficior se afla în penitenciar după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimele oribile comise în regimul comunist.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat informaţia. Ion Ficior era internat la Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde îşi executa pedeapsa primită anul trecut.

Ion Ficior a fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, dar a deținut și alte poziții în sistemul penitenciar comunist, activând în unitățile carcerale Poarta Albă, Suceava sau Borzești, în anii ’50 și începutul anilor ’60.

În luna martie 2017, Ion Ficior a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Citiți și:  ÎPS Teodosie: "Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine” / "Vladimir Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea”

Fostul comandant al coloniei de muncă Periprava a fost găsit vinovat de uciderea a 103 deţinuţi care au fost ţinuţi în frig, bătuţi şi înfometaţi.

Torţionarul Ion Ficior a fost trimis în judecată în august 2014, fiind acuzat că, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de muncă Periprava, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, în cei cinci ani fiind înregistrate 103 decese.

„Din probele administrate în cauză până la acest moment a reieşit faptul că regimul de detenţie aplicat de către Ficior Ioan, în perioada în care a deţinut funcţii de conducere în cadrul Coloniei Periprava, a fost unul menit să ducă la lichidarea fizică a deţinuţilor politici prin metode directe şi indirecte precum: condiţii de detenţie mizerabile şi inumane, rele tratamente; lipsa hranei adecvate; frigul extrem din barăci şi aglomerare excesivă; lipsa apei potabile care era înlocuită cu apă murdară scoasă direct din Dunăre; lipsa medicamentelor şi a asistenţei medicale sau refuzul de a acordă asistenţă medicală adecvată; aplicarea de pedepse aspre pentru abateri minore de la regulament”, au arătat procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în rechizitoriu.

Citiți și:  2 milioane de femei germane au fost VIOLATE de armata bolșevică în vara anului 1945

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.