Top 5 greșeli grave pe care le faci când prepari clătite

Este cel mai simplu desert pe care il poti face acasa, in doar cateva minute. Insa, daca nu ti-ai perfectionat inca tehnica, inseamna ca inca faci cateva greseli elementare. Iata ce sa eviti:

1. Nu pregati aluatul cu mult timp inainte
Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.

2. Nu folosi o tigaie subtire
Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.clatite

VEZI SI: E oficial,legea s-a aprobat! Daca n-ai fisa asta in masina, RISTI sa fii amendat!

3. Nu amesteca prea mult aluatul
Cei de la America’s Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate.

4. Nu folosi unt
Untul se arde usor. Daca vrei sa folosesti unt, ai mare grija ca se arde usor. Cel mai bine este sa-l folosesti pe cel in varianta lichida sau sa-l inlocuiesti cu uleiul vegetal, scrie foodstory.

5. Nu le intoarce prea devreme
Daca obisnuiai sa intorci clatitele pe partea cealalta imediat ce apareau mici bule la suprafata, afla ca faceai o greseala. Corect este sa le intorci abia dupa ce aceste bule incep sa se sparga. Atunci clatitele sunt coapte.

VEZI SI: 10 perle ale elevilor care dau Bacul în limba maghiară
11 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU