“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
Filme Online Subtitrate

TOP 20 filme Prime Video de neratat

top filme prime video

Filme Prime Video – am ales pentru voi 20 de titluri care ne-au plăcut. De la drame și comedii, până la thrillere și filme de acțiune. La finalul listei aveți și alte câteva sugestii.

Multe sunt filme originale Amazon Prime Video, dar sunt și filme licențiate de Prime – unele aflate în exclusivitate pe platforma lor. Am adăuga că am fost plăcut surprinși de cât de multe filme de autor / filme de artă sunt licențiate de Amazon Prime Video. ????

1. The Covenant (2023) – nou, pe Prime Video

the covenant filme noiEste unul dintre cele mai bune filme pe care le-am primit în ultimii ani de la Guy Ritchie, cel care a regizat Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels și seria de filme Sherlock Holmes. The Covenant este un thriller de acțiune co-scris, co-produs și regizat de Guy Ritchie cu Jake Gyllenhaal în rolul principal.

În războiul din Afganistan, sergentul american John Kinley (Jake Gyllenhaal) îl recrutează ca interpret pe Ahmed (jucat de Dar Salim, pe care îl poți vedea într-un alt thriller bun, pe NetflixLoving Adults). Prinși într-o ambuscadă, Kinley e salvat de Ahmed, care, la rândul lui, atunci când are nevoie de ajutor, acesta nu îi este oferit de autoritățile americane. Așa că John Kinley se întoarce în Afganistan să-și ajute prietenul “pe persoană fizică”. Vezi aici trailerul The Covenant.

A avut premiera mondială în aprilie 2023, iar acum, în august, a fost preluat de Amazon Prime Video. Amazon a preluat drepturile de distribuție pentru anumite țări și ne bucurăm că este și România printre acestea. ???? Mare lucru, având în vedere că multe filme și seriale produse chiar de Prime Video nu sunt disponibile pe platforma din România. ????

2. Air (2023) – Amazon Prime Video

air filme noiContinuăm lista de filme Prime Video cu un film în care Ben Affleck și Matt Damon fac din nou echipă. Amândoi joacă în Air, iar Ben Affleck e și în postură de regizor.

Air e un film biografic despre povestea adidașilor Air Jordan. Sonny Vaccaro, un manager de vânzări de la Nike, îl vede pe începătorul pe atunci Michael Jordan și se hotărăște să convingă managementul companiei că acesta merită un adidas, marketat întregii lumi.

Scenariul a fost scris de Alex Convery, apărând pe Lista Neagră din 2021, adică lista cu cele mai bune scenarii neproduse încă, sub titlul Air Jordan. De reținut însă că Michael Jordan nu este portretizat în Air. Alături de Ben Affleck și Matt Damon, în Air joacă și Jason Bateman, Chris Tucker și Viola Davis. Vezi aici trailerul Air.

3. Mulholland Drive – monstrul de la care nu-ți poți lua ochii – Prime Video

mulholland drive filme amazon prime video

Recunoscut ca unele dintre cele mai bune thrillere realizate vreodată, Mulholland Drive e o experiență cinematografică ezoterică. Indicii legate de cheia filmului sunt presărate în primele două ore de film, însă nu le recunoaștem ca atare decât la sfârșit. Ultimele 20 de minute sunt viscerale și grotești. Finalul te va bântui, cu siguranță.

Betty (Naomi Watts), o blondă aspirantă la titlul de star de cinema, încearcă să o ajute pe Rita (Laura Harring), noua ei prietenă amnezică, să-și redescopere viața. Cum altfel decât dând telefoane anonime și strecurându-se pe fereastră în casele oamenilor. Ba chiar punându-i o perucă blondă, copie aproape perfectă a propriei coafuri? Adăugăm în combinația filmului un regizor (jucat de Justin Theroux) care pierde controlul asupra propriului film pe care-l realizează. Și se trezește înșelat de nevastă, plus detectivi și membri ai mafiei cinematografice. Vezi trailerul Mulholland Drive.

4. Blow The Man Down (2020) 

blow-the-man-down-filme noiE un film Amazon Original, un thriller cu accente de comedie neagră și unul dintre acele filme despre oamenii mării, oameni care trăiesc lângă ocean sau mare, obișnuiți cu condițiile dure și vântul necruțător. Dar și cu lipsurile vieții libere. Oceanul joacă și el un rol bine definit, imaginile cu apa învolburată adăugând dramatismului poveștii.

Blow The Man Down e o poveste detectivistică mai degrabă în stilul Agatha Christie sau Angela Lansbury și mai puțin în stilul Hitchcock. Suspansul nu te face să sari din canapea, dar povestea e bine spusă. E genul acela de film care nu-ți dezvăluie totul și îți pun logica și imaginația să umple detaliile nerostite. Practic, după ce se termină filmul, completezi singur puzzle-ul din piesele deja arătate în film, dar nemontate. Pentru că regizorul îți lasă ție, ca privitor, această plăcere.

5. All the old knives (2022)

All-the-Old-Knives-filme de spionajAll The Old Knives este un thriller de spionaj, în care doi foști iubiți spioni CIA se revăd cu ocazia unei anchete despre un eșec din activitatea lor. Chris Pine este Henry, încă activ în CIA. Iar Thandiwe Newton, pe care o știi probabil din serialul Westworld, este Celia Harrison.

Henry și Celia au lucrat împreună ca spioni în Austria, unde au făcut parte din echipa care a gestionat cazul unui avion deturnat de teroriști. Henry este trimis în California pentru a o interoga pe Celia, suspectată că a divulgat secretele operațiunii către grupările teroriste active în Viena la acel moment.

All the old knives combină destul de bine cele două genuri, de dragoste și spionaj, rezultând un film introvertit, mai mult despre ce se întâmplă sub epidermă și despre loialitate și mai puțin despre împușcături, urmăriri, intrigi de stat.

Aici poți urmări trailerul All The Old Knives.

6. The Tender Bar (2021) the tender bar filme biografice

The Tender Bar e unul din acele filme biografice care sunt o plăcere totală să le vezi. Un film realizat după memoriile lui J.R. Moehringer, Tender Bar spune povestea acestuia despre creșterea în Long Island-ul anilo ’70 și trecerea la viața adultă. Filmul este realizat de nimeni altul decât George Clooney și asta se simte prin toți porii filmului. Are un umor specific și un mod jucăuș de a vedea viața.

Personajul principal e J.R. Moehringer, care visează să devină scriitor, plecat dintr-o familie destrămată fără posibilități financiare.  Celălalt personaj cu aproape la fel de multă greutate în poveste este barul care dă numele filmului, cu bărbații care îl frecventează și Unchiul Charlie – proprietarul barului. Unchiul Charlie (un Ben Affleck de zile mari) și cei care-și fac veacul aici sunt figurile paterne care îl sfătuiesc pe JR despre pașii pe care să-i facă în viață, sunt cei care îl susțin și îl încurajează atunci când are nevoie sau care îl felicită atunci când are o reușită oricât de mică.

The Tender Bar e un film care-ți încălzește inima și te emoționează, un film care te face să zâmbești și să iubești viața, în ciuda a orice. ???? Disponibil pe Amazon Prime Video.

7. Split (2017)

split filme prime videoPe când actrița principală din The Queen’s Gambit, Anya Taylor Joy, era mai mică, juca într-un thriller psihologic horror cu James McAvoy în rolul principal. Un thriller care te va atrage ca un păianjen în plasa lui și nu te va mai lăsa să scapi până la final. ???? McAvoy interpretează rolul unui personaj cu tulburări psihologice disociative sau, mai pe românește, 24 de personalități diferite conviețuiesc în aceeași minte. Întrebarea presantă este: ce se va întâmpla cu adolescentele pe care le-a răpit? …

8. Apocalypse Now

apocalypse now filme de razboi

Războiul din Vietnam a traumatizat o generaţie întreagă de soldaţi americani care au fost abrutizaţi până au ajuns să iubeacă mirosul de napalm dis-de –dimineaţă ca Bill Killgore (Robert Duvall).

Filmul lui Coppola din 1979 deschide rănile atunci încă proaspete ale armatei americane şi scoate la lumină toată nebunia unei lupte inegale cu elicoptere, bombe si napalm împotriva gherilelor înarmate cu puşti şi a junglei. Războiul este în Vietnam lipsit de onoare, la fel ca misiunea căpitanului Benjamin Willard (Martin Sheen) trimis să-l asasineze pe Colonelul Kurtz (Marlon Brando), unul dintre cei mai decoraţi ofiţeri americani care aparent nebun fugise în Cambodgia cu trupele sale. Apocalypse now este inspirat de romanul lui Jaseph Conrad Heart of Darkness şi reuşeşte să te poarte până în inima întunecată a războiului. Vezi trailerul Apocalypse Now.

9. The Virgin Suicides 

1692734925 84 TOP 20 filme Prime Video de neratat

Primul lung-metraj al Sofiei Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), The Virgin Suicides este din primul moment o experiență voyeuristică: filmul este narat de grupul de băieți fascinați de misterul surorilor Lisbon. Fiecare dintre ei are câte o experiență mai mult sau mai puțin directă cu cele 5 adolescente neînțelese. Unul dintre ei le scotocește prin nimicurile din baie, dar cel mai des băieții se întâlnesc pentru a discuta jurnalul Ceciliei, prima dintre fete care se sinucide.

Prin intermediul jurnalului înțeleg lumea visătoare a acestora, claritatea cu care ele îi percep pe băieți, dar și sentimentul de îngrădire și nesiguranță al adolescentelor. De fapt, grupul de adolescenți se afundă și mai mult în fascinația misterului fetelor, a ceea ce simt, gândesc, speră ele, prin acest portal în lumea lor – jurnalul. Filmul este, ca orice film al Sofiei, unul despre adolescență și maturizare, iar atmosfera lui și decența voyeurismului adolescenților care studiază copleșiți de realitate cazul fetelor nu au cum să nu te vrăjească.

10. Deep water (2022)

deep-water-filme noi 2022Un thriller psihologico-erotic din 2022 cu Ana de Armas (ai văzut-o ultima dată în James Bond) și Ben Affleck în rolurile principale. Ea, o tipă liberă, mai tânără decât el, care vrea să-și trăiască viața și pasiunile, inclusiv când vine vorba despre alți bărbați. El, un tip retras, introvert, îl amenință pe noul prieten al nevestei… O să tot auzim de Ana de Armas. Are sex-appeal cât cuprinde, dar și inteligență și naturalețe în modul în care-și joacă rolurile. De urmărit ????

11. Lock, Stock, and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă

lock stock and two smoking barrels comedii prime videoLock, Stock … este o comedie britanică de acțiune pe care nu trebuie s-o ratezi, dacă nu ai văzut-o deja. E super antrenantă, simpatică, originală, jucată excepțional și cu o muzică de nota 10. Dacă îți place Tarantino sunt șanse mari să-ți placă și această comedie semnată de Guy Ritchie. Ritchie a semnat mai multe filme după Lock, Stock (The man from U.N.C.L.E, Sherlock Holmes, Snatch), dar din perspectiva noastră acesta rămâne cel mai bun film al lui.

12. The Big Lebowski (1998) 

the big lebowski comedii

The Big Lebowski e o comedie cum se fac una la o mie :). Sursa umorului din The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări.

The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90. Iar dacă vreți să continuați cu alte filme de comedie în același stil, încercați și alte producții ale Fraților Coen. De la Fargo, la O Brother, Where Are Thou, la Burn After Reading și Hail, Caesar! – pe aceasta din urmă o găsești tot pe Prime Video.

13. The Best Offer / Ofertă irezistibilă (2013)

the best offer filme prime video_The Best Offer este genul de film pe care să îl vezi atunci când simţi nevoia să îţi exteriorizezi o pasiune şi nu ştii cum. ???? Filmul are o atmosferă veche, însă este ca un vin vechi de 50 de ani, păstrat în butoiaş de stejar: este de valoare şi se degustă numai la ocazii.

Într-o perioadă în care se merge numai la sigur prin tradiţionala poveste în care răul este învins de bine, în care există fântâni fără fund de efecte speciale (90% din film fiind făcut pe calculator), iar personajele sunt ori umane cu puteri supranaturale, ori fiinţe magice cu trăsături umane, regizorul italian Giuseppe Tornatore devine un excentric apelând la opusul acestui stereotip, adică un film al cărui sfârşit nu îl ghiceşti din primele 10 minute şi care face uz de replici inteligente, acţiuni subtile şi pline de şarm, mesaje cu dublu înţeles, personaje care nu sunt aşa cum par. Citește mai mult în recenzia noastră The Best Offer.

14. The Operative (2019) 

the operative filme bune prime videoUn thriller cu spioni, cu Diane Kruger în rolul principal. Puțin cunoscut, pentru că nu a fost foarte promovat la momentul lansării, The Operative e un film pentru cei care-și doresc thrillere care nu sunt trase la indigo cu alte zeci de asemenea filme făcute pe bandă rulantă. Veți vedea viața de spion portretizată într-un mod mult mai autentic decât în James Bond sau Misiune Imposibilă. Cu atât mai mult cu cât filmul este realizat după cartea unui fost spion. Suspansul e acolo, doar finalul pe noi ne-a lăsat un pic în aer.

Cât despre sinopsis, Diane Kruger joacă rolul unui spion Mossad infiltrat în lumea arabă. E atât de bine infiltrată încât începe o relație cu bărbatul pe care îl urmărește, doar că lucrurile iau pe lângă o turnură periculoasă, și una tensionată la nivel de alegeri de viață și etică.

15. Inside Llewyn Davis (2013)

Inside-Llewyn-Davis filme prime videoSemnat de Frații Coen, Inside Llewyn Davis e construit ca o buclă temporală (sfârșitul te aduce înapoi la momentul începutului), Inside Llewyn Davis este o eviscerare, dar fără nici o urmă de sânge, a creierului și vieții lăuntrice a personajului principal, interpretat cu mult farmec de Oscar Isaac. E suficient ca personajul să fie urmărit din afară pentru ca întreaga lui lume lăuntrică să iasă la suprafață cu o mai mare putere de convingere decât dacă, de pildă, filmul s-ar fi folosit de monologul interior. Citește mai mult în recenzia noastră Inside Llewyn Davis.

16. Requiem for A Dream (2000) 

requiem_for_a_dream_filme vechiContinuăm lista cu filme Prime Video cu un thriller despre dependență. Cum îți schimbă percepția realității drogurile și cum îți schimbă viața dependența? Cum ajungi chiar la autodistrugere? Vei vedea asta într-un film psihologic nebun, regizat de Darren Aronofsky, cunoscut pentru pasiunea de a sonda psihicul uman în filmele lui.

Pe Coney Island, 4 personaje îşi construiesc propria lor insulă paradisiacă din halucinaţii. Odată deveniţi dependenţi de droguri, Sarah, Harry, Marion şi Tyrone devin captivii unor lumi în care visul se poate transforma imediat în coşmar.

Adaptarea lui Darren Aronofsky a romanului cu același nume al lui Hubert Selby Jr este, fără îndoială, un film sincer, dur, realist și bine realizat. Regizorul reușește să găsească echilibrul în tratarea unui subiect extrem de dificil de abordat: dependența. Requiem For A Dream este mai mult decât un film despre dependența de droguri și despre drumul spre distrugere care își găsește sfârșitul în infernul drogurilor. Pelicula vorbește despre dependență în mai multe forme: de la serialele de televiziune la cocaină și heroină.

Pe toată întreaga lui durată filmul este chiar brutal, iar finalul nu are cum să fie altfel: dependența (te) câștigă. Cu toate astea, Requiem For A Dream este mai mult un manifest împotriva dependețelor, iar Aronofsky reușește să creioneze niște personaje ale căror drame te vor captiva prin sacrificiul pe care sunt dispuse să îl facă pentru a-și satisface o nevoie.

17. Birdman (2014)

Birdman Michael-Keaton--Edward-NortonExtraordinarul regizor mexican Alejandro González Iñárritu a schimbat foaia în 2014. După dramele 21 GramsBabel și Biutiful, a produs la Hollywood drama-satiră, Birdman.

Riggan Thompson este un actor căzut într-un con de umbră, cunoscut mai ales pentru rolul unui supererou. Hotărât să-și recâștige faima, Riggan merge pe Broadway unde pune în scenă o adaptare a piesei What We Talk About When We Talk About Love. În rolul principal apare Michael Keaton, un actor cunoscut mai ales în ipostaza de Batman al lui Tim Burton. În film joacă și Emma Stone (The HelpEasy A), Naomi Watts (Mulholland Drive21 Grams), Edward Norton (Fightclub) și Andrea Riseborough (Shadow Dancer). Vezi trailerul Birdman.

18. Reservoir Dogs

reservoir dogs filme cu jafuriEste filmul de debut al lui Quentin Tarantino, devenit cunoscut mai ales după succesul lui Pulp Fiction. Dar pentru unii cinefili Reservoir Dogs este preferatul dintre cele două și chiar dintre toate creațiile lui Tarantino.

Reservoir Dogs e un film cu hoți, dar nu orice hoți, ci hoți de diamante. Doar că jaful lor de zile mari merge foarte prost. În schimb conversațiile și interacțiunile dintre ei sunt surse infinite de pulp fun. Să vezi gangsteri cum discută despre interesul social nu poate fi decât o sursă de umor. Intrată în istoria cinematografică, discuția lor despre a da sau a nu da bacșiș chelnerilor e absolut spumoasă. ???? Poți vedea aici scena despre bacșiș din Reservoir Dogs.

19. The Elephant Man 

Una din capodoperele regizorului David Lynch, The Elephant Man se inspiră din realitatea lui Joseph Merrick, un bărbat cu deformații congenitale, un ciudat al epocii victoriene care este luat de sub privirile grobiene ale spectatorilor de circ doar pentru a fi mutat în sfera comentariilor de complezență ale oamenilor din înalta clasă. Citește mai multe în recenzia noastră The Elephant Man. Tot pe Amazon Prime Video poți vedea alte două filme semnate de David Lynch: Mulholland Drive și Inland Empire.

20. The Revenant 

the revenant cele mai bune filme netflixPână în toamnă, când se lansează noul film al lui Scorsese cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, îl puteți revedea în The Revenant, pentru care a și câștigat Oscarul pentru cea mai bună interpretare masculină. De altfel, The Revenant a fost nominalizat la 12 categorii la Premiile Academiei Americane de Film, din care a câștigat 3, inclusiv pentru cea mai bună regie.

Revenind la filmul în sine, după ce veți vedea prin ce trebuie să treacă personajul lui Leonardo DiCaprio în acest film, orice problemă o să vi se pară floare la ureche. ???? În plus, părțile cele mai intense ale filmului sunt reale, deși se bazează pe o carte de ficțiune din 2022. Hugh Glass, personajul principal a fost real, la fel ca și atacul lui de către un urs, căruia i-a supraviețuit.

Acțiunea are loc în anul 1823 în America de Nord, iar în centrul ei se afla Hugh Glass (Leonardo DiCaprio). Hugh Glass este membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni (personaje interpretate de Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson), pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul.

Dar, de frica să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și îl abandonează. Eroul reușește să supraviețuiască și se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, motivat fiind de planurile sumbre de răzbunare pe cei care l-au părăsit. Urmărește și trailerul The Revenant.

Acestea sunt 20 de filme Prime Video care merită văzute sau revăzute, dar lista poate continua. Am adăuga, de exemplu, filme precum Django Unchained, Inland Empire, The Aviator, The Big Short, Existenz, Bones and All, Eternal Sunshine of The Spotless Mind, The Only living boy in New York.

Vezi și

5 Super filme intrate “pe streaming” în România

14 Filme de Oscar 2023 disponibile în România

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.