fbpx
Filme Online Subtitrate

Tolkien – Dincolo de poveste (2019) – online subtitrat

Tolkien 2019 - film online subtitrat in limba romana

tolkien 221170l 1600x1200 n c68ece51

Filmul “Tolkien” este un biopic dramă din 2019 regizat de Dome Karukoski și scris de David Gleeson și Stephen Beresford. Acesta explorează viața și lucrările celebrului autor britanic J.R.R. Tolkien, creatorul universului fantastic al Pământului de Mijloc și al seriei “Stăpânul inelelor”.

Din punct de vedere al performanțelor actoricești, Nicholas Hoult interpretează rolul principal, J.R.R. Tolkien, în timp ce Lily Collins îl joacă pe Edith Bratt, soția sa. Ambele interpretări sunt solide, oferind o prezentare credibilă a relației lor și a influențelor personale asupra creației lui Tolkien.

În ceea ce privește povestea, filmul explorează copilăria lui Tolkien și viața sa timpurie, concentrându-se pe prietenia sa strânsă cu un grup de colegi de la școală și pe începuturile romantice cu Edith Bratt. De asemenea, se subliniază experiențele lui Tolkien în timpul Primului Război Mondial și modul în care acestea au influențat creația sa literară.

Cu toate acestea, un aspect critic al filmului este că povestea se simte adesea superficială și fragmentată. Deși oferă momente puternice și captivante, precum scenele de bătălie din război și interacțiunile intime dintre personaje, “Tolkien” nu reușește întotdeauna să creeze o poveste coerentă și captivantă.

De asemenea, filmul este criticat pentru faptul că tratează mai mult de atmosfera generală a vieții lui Tolkien și mai puțin de lucrările sale specifice sau de procesul său creativ. Unii spectatori s-au așteptat să vadă mai multe detalii despre cum a fost conceput universul Pământului de Mijloc și cum au fost dezvoltate personajele sale iconice.

În final, “Tolkien” este un film decent care oferă o perspectivă generală asupra vieții lui J.R.R. Tolkien și a influențelor care au modelat creația sa literară. Cu toate acestea, pentru fanii înfocați ai operei sale și pentru cei interesați de procesul creativ al scriitorului, filmul poate fi dezamăgitor în ceea ce privește profunzimea și acuratețea prezentării.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.