Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
IT

Tocmai a avut loc CEL MAI MARE ATAC CIBERNETIC DIN ISTORIE

Peste 75.000 de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele 24 de ore, în aproape 100 de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam sau Spania, relatează BBC News online.

“Este cel mai mare atac de tip ransomware din istorie” a declarat Mikko Hyppone, specialist în cadrul unei companii de securitate cibernetică din Helsinki.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi în valoare de 300 de dolari, pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin.

“Este vorba de un atac uriaş”, a declarat un specialist citat de BBC, constatând zeci de mii de cazuri ale unor infecţii informatice cu un virus numit “WannaCry” ori variante ale acestei denumiri.

Un specialist al companiei Kaspersky a anunţat că s-au înregistrat atacuri cibernetice în 99 de ţări. Printre instituţiile vizate de atacuri informatice se numără NHS, Departamentul britanic al Sănătăţii, zeci de spitale din Marea Britanie fiind afectate.

De asemenea, afectate de atac au fost inclusiv Ministerul rus de Interne, dar şi cea mai mare comapnie de transport din Germania: Deutsche Bahn. Probleme au fost semnalate şi la o serie de companii şi spitale din Spania, Italia.

“Este vorba de un atac cibernetic major, având efecte fără precedent asupra unor companii, instituţii şi organizaţii din Europa”, a explicat specialistul Kevin Beaumont.

Marea Britanie şi Spania iau măsuri speciale după seria de atacuri informatice

Marea Britanie şi Spania au dispus implementarea unor măsuri speciale în contextul atacurilor cibernetice coordonate care au vizat instituţii, organizaţii şi companii din zeci de ţări, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Theresa May, premierul Marii Britanii, a confirmat că atacul cibernetic care a vizat sistemul medical britanic este parte a unei serii de incidente informatice produse pe plan internaţional.

Theresa May a dat asigurări că nu există indicii că ar fi fost sustrase date ale pacienţilor.

La rândul său, Guvernul din Spania a dispus activarea unui protocol special pentru protejarea infrastructurii esenţiale, în contextul atacurilor cibernetice. Centrul Naţional pentru Protejarea Infrastructurii Esenţiale a luat legătura cu circa 100 de entităţi active în domeniul aprovizionării cu energie, transporturilor, telecomunicaţiilor şi serviciilor financiare, pentru a oferi asistenţă.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.