Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

tinutul-secuiesc

Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice.

Doi maghiari cu domiciliul în Târgu-Mureș, au venit cu o propunere care urmărea să definească regiuni ce pot beneficia de politica de coeziune a Uniunii fără a respecta frontierele administrative interne ale statelor membre, potrivit B1TV.

Comisia Europeană a refuzat, în iulie 2013, să înregistreze lui Attila Dabis și Balázs-Árpád Izsák privind promovarea dezvoltării zonelor geografice populate de minorități naționale.

Cei doi etnici maghiari nu s-au lăsat şi au depus o plângere împotriva Comisiei Europene la Tribunalul Uniunii Europene, care însă le-a respins-o.

Pe parcursul procesului, România a susţinut poziţia Comisiei Europene.

Cei doi au încercat să se folosească de o prevedere din Constituţia Uniunii Europene, potrivit căreia, la inițiativa a cel puțin un milion de cetățeni ai Uniunii, provenind din minimum un sfert din statele membre, Comisia poate fi invitată să prezinte Parlamentului European, în limitele atribuțiilor sale, o propunere de adoptare a unui act juridic în vederea aplicării tratatelor. Prevederea se numeşte „inițiativă cetățenească europeană’.

CITESTE SI: De ce ungurii nu au chef sa invete romaneste?

Înainte de a putea începe să strângă semnăturile, iniţiatorii trebuie însă să înregistreze iniţiativa la Comisia Europeană. Forul poate refuza să înregistreze inițiativa, dacă nu intră în competența sa.

Potrivit Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, menținerea caracteristicilor etnice, culturale, religioase sau lingvistice specifice ale anumitor minorităţi „nu este un scop care ar putea justifica adoptarea unui act în temeiul politicii de coeziune”.

CITESTE SI: SCANDAL MONSTRU: Imnul României INTERZIS de frică să nu supere ungurii din Ținutul Secuiesc

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

6 comentarii la „Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

  • 15 mai 2016 la 08:11
    Permalink

    noi suntem acasa in Tinutul Secuiesc si mai avem multe treaba de rzolvat ,nu–ti face grij bogdane…..nu plecam nicaieri……….aici este patria noastra……….

    Răspunde
    • 17 mai 2016 la 13:57
      Permalink

      Înţelegem foarte bine ce înseamnă pentru voi "avem multe treabă de rezolvat…aici este patria noastră". Înseamnă să ştergeţi orice urmă a românilor acolo unde puteţi – asta pe timp de pace şi să ucideţi femei, copii şi bătrâni de naţionalitate română – astea pe timp de război sau când nu puteţi fi traşi la răspundere.
      Mai înţelegem şi care este tactica voastră: ne provocaţi permanent, iar atunci când primiţi una peste bot urlaţi ca din gură de şarpe "suntem discriminaţi, uite ce fac românii cu noi".
      Cam asta este, în linii mari, treaba pe care o aveţi voi de rezolvat.

      Răspunde
  • 15 mai 2016 la 10:22
    Permalink

    daca nu va convine plecati in morti vostri acolo unde va convine voua nu va tine nimeni legati aici, ce cautati aici daca nu va este bine, credeti ca in tinutul vostru de bastina v-ati simti sau ve-ti fi tratati mai bine? de bine de rau noi v-am acceptat sa traiti sa stati sa munciti aici, dar voi nu, vreti autonomie.plecati la voi in pamantul vostru sa fiti autonomi aici sunteti minoritari asa ca respectati si cinstiti pamantul pe care traiti!!

    Răspunde
    • 17 mai 2016 la 12:44
      Permalink

      Sant cu totul de acord!Dar unde plece ei dintr-o Tara bogata in pusta lor nenorocita?

      Răspunde

Lasa un comentariu