“Tinut Secuiesc” si in Ucraina? Bozgorii cer autonomie teritoriala deplina.

Partidul radical extremist Jobbik din Ungaria a cerut, luni, autonomie teritoriala deplina pentru minoritatile maghiara si ruteana din Transcarpatia, aflata in vestul Ucrainei.

Vicepresedintele formatiunii politice, Marton Gyongyosi, a anuntat ca Jobbik a facut un apel catre comunitatea internationala sa puna presiune pe liderii interimari din Ucraina pentru a garanta autonomia maghiarilor si pentru a opri un proiect de lege referitor la serviciul militar din Transcarpatia, noteaza politics.hu.

Parlamentarul a mai solicitat ca minoritatile sa isi poata folosi limba materna ca limba oficiala si sa fie respectate drepturile omului in tara vecina. Gyongyosi a acuzat ca “situatia care aminteste de Razboiul Rece s-a dezvoltat ca o consecinta a srijinului financiar, politic, moral si din domeniul securitatii oferit de Washington si Bruxelles opzitiei din Ucraina”.

Partidul Jobbik sustine ca guvernul interimar din Ucraina nu este legitim pentru ca nu a fost ales de popor, solicitand liderilor Ungariei sa promoveze interesele nationale si nu politicile euro-atlantice.

Fortele ruse care au pus stapanire pe flota ucraineana din regiunea autonoma Crimeea au dat Ucrainei, luni dupa-amiaza, un ultimatum pentru a se preda pana marti, la ora locala 05.00, a precizat o sursa din interiorul ministerului ucrainean al Apararii.

Asadar, un conflict militar este pe cale de a izbucni in Ucraina, in conditiile in care armata rusa a asediat mai multe baze ucrainene, iar oficialii de la Moscova sunt tot mai detemninati sa anexeze teritoriul Rusiei.

Rusii au trimis in zona armament si militari, precizand ca nu recunoaste Guvernul interimar din Kiev, instaurat in urma violentelor manifestatii care au dus la demiterea si fuga presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

3 comentarii la „“Tinut Secuiesc” si in Ucraina? Bozgorii cer autonomie teritoriala deplina.

  • 27 martie 2015 la 11:57
    Permalink

    Sa mor eu astia vor din teritoriul fiecarei tari care o inconjuara vor teritoriu de la sarbi vor teritoriu de la romani vor teritoriu de la cehi vor teritoriu de la slovaci poate se ridica toate tarile astea impotriva lor

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/