Tinerii talentati si inteligenti prefera muzica metal (studiu)

MetalheadKids

In sfarsit s-a ridicat valul prejudecatilor de pe gusturile muzicale „dure” ale adolescentilor.

Potrivit unui studiu realizat de catre Stuart Cadwallader, psiholog la Universitatea din Warwick, acei tineri care asculta metal sunt mai inteligenti si mai sensibili.

Warwick a descoperit aceste lucruri analizand gusturile muzicale ale unui numar mare de adolescenti. Cei care aveau IQ-ul ridicat si prezentau diferite talente erau „predispusi” sa asculte formatii ca AC/DC sau Iron Maiden.

Se pare ca muzica metal ii ajuta pe adolescentii inzestrati sa faca fata stresului si realitatilor dure.

„Foarte frecvent, acei tineri care sunt foarte talentati in diferite domenii sunt outsideri din punct de vedere social. Adolescentii acestia asculta metal pentru ca exista ceva anume in acest gen care ii face sa se simta mai bine in lume”, a declarat Stuart Cadwallader.

„Exista aceasta prejudecata potrivit careia elevii inteligenti asculta muzica clasica si isi petrec timpul citind. Cred ca avem de-a face cu un stereotip depasit. Am descoperit ca foarte multi tineri inzestrati asculta metal. Cand i-am intervievat, am dedus ca stima lor de sine este mai scazuta decat cea a respondentilor obisnuiti, ceea ce duce la probleme de adaptabilitate sociala. Participantii la studiu au declarat ca se regasesc in muzica mai dura, specifica genului metal si ca savureaza versurile si aranjamentele muzicale complexe, mult diferite de cele ale pieselor pop”, a continuat omul de stiinta.

Se pare ca metalul ii ajuta pe adolescentii inteligenti sa depaseasca problemele cotidiene, dovedindu-se a fi un instrument de catharsis.

Studiul a fost efectuat pe un numar de 1057 de elevi ai Academiei Nationale A Tinerilor Talentati si Inteligenti. Cei 120.000 de studetii din aceasta institutie reprezinta varfurile academice ale Marii Britanii.

Din cei peste 1000 de subiecti intervievati, un procent semnificativ s-a declarat fan metal, cu trupe preferate ca System of a Down, Slipknot, Tool, Dragon Force si In Flames.

„Tinerii talentati experimenteaza mai multa presiune existentiala decat cei obisnuiti, ceea ce duce la nevoia de a curata mintea de acest stres cu ajutorul muzicii”, a explicat Cadwallader.

Asadar, este un fapt. Adolescentii „metalheads” sunt mai destepti decat pustanii de rand.

Sursa: MaximumRock

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. Petras Alexandru

    True 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.