Tinerii României și lipsa perspectivelor de viitor….

tineri-romani

Anual , universitățile din România rulează sute de mii de absolvenți în diverse domenii mai mult sau mai puțin căutate pe piața muncii . Dacă ar fi să ne luăm după proverbul ,, ai carte ai parte ’’ tinerii noștrii ar trebui să se bucure măcar de o părticică de viitor luminos. Nici o șansă! După absolvirea facultății sunt nevoiți să agațe diploma în cui dacă nu au plocoane să mituiască șefuleții vreunei firme private ca să li se dea și lor acolo o pâine amară de mâncat .

VEZI SI: Tinerii talentati si inteligenti prefera muzica metal (studiu)

Cu salariul minim pe economie n-ai nici o șansă de supraviețuire într-un oraș mai de ,, Doamne Ajută’’ . Ce iei pe mere dai pe pere , costul chiriei depășește salariul auster și rămâi cu buza umflată când tragi linie la urmă și vezi că nu te-ai ales cu nimic. Lipsa banilor și a unei locuințe stabile îi determină pe mulți dintre tinerii să amâne căsătoria și apariția copiilor , deci viața de familie va fi sacrificată din start și uite așa se mărește de la an la an declinul natalității. În timp ce mass media trâmbițează lipsa de experiență și incompetența profesională ca probleme principale în găsirea unui loc de muncă , adevăratele motive sunt cu totul de altă natură ….nimeni nu s-a născut învățat iar teoria întotdeauna i-a precedat practicii .Când cel mai relevant factor pentru alegerea unui loc de muncă este salariul motivant nu poți trece cu vederea atâtea inconveniente . Acest articol nu este scris după sondaje bazate pe statistici ci este un articol care reiterează just aspectele dramatice ale realității socio economice din România .

VEZI SI: DROGURILE FAC NOI VICTIME IN RANDURILE ADOLESCENTILOR: Doi tineri de 21 si 25 de ani din Resita au murit dupa ce au consumat etnobotanice

Numărul șomerilor cu diplomă de absolvenți de licee sau facultăți este alarmantă , în jur de 80-85.000 . Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani reprezintă 18,8% din populația rezidentă a României, conform datelor de la cel mai recent Recensământ (2011). Mai știm, de asemenea, că rata șomajului în rândul tinerilor din România a fost de 24,3% în trimestrul doi al anului 2014, puțin peste media europeană de 22% ,ceea ce dovedește încă o dată faptul că acești tineri reprezintă generația copromisă , sacrificată și damnată cu toate că se spune că tinerii reprezintă viitorul unei țări …ai noștrii nu reprezintă nimic pentru societatea românească . O mare parte dintre ei aleg calea străinătății ca singura șansă de reușită pe plan material , un loc unde nici vorbă nu poate fi despre aspirația profesională în ceea ce privește sectorul de activitate preferat, muncile degradante și umilitoare le sunt întotdeauna destinate românilor .Doar cei mai geniali au șansa să fie racolați cu promisiuni avantajoase de către companiile străine. O parte dintre cei care decid să rămână în țară , vor ajunge datorită inactivității să depindă de ajutorul părinților sau mai rău să fie pervertiți în activități ilegale , expuși fiind unor comportamente de mare risc cum ar fi consumul de alcool , droguri și acte de violență, deoarece pentru ei ziua de mâine va fi un calvar știind că le lipsește motivația de a trăi în normalitate. Dacă în țările vestice creșterea numărului de șomeri s-a pus pe seama crizei economice, în România situația durează de mai bine de două decenii.

Citiți și:  AVERTISMENTUL analistilor: Urmează CRIZA financiară GLOBALĂ, venită din China. "Șoc chinez de tip Lehman Brothers"

VEZI SI: Tinerii sobolani

Falimentarea industriei și economiei a făcut ca piața locurilor de muncă să-și diminueze drastic ofertele. Când te gândești cât sacrificiu există pentru un tânăr sărac să treacă printr-o facultate care nu-i oferă nici un viitor. Bani cheltuiți cu școlarizarea , timp pierdut , examene …totul ca învățământul să se mențină pe linia de plutire . Oare grofii din fruntea statului se gândesc la consecințele dezastruoase a acestui fenomen? Nu cred! Totul ține de o strategie abilă a oculților de a compromite ce a mai rămas valoros în țara noastră . Cum de politicienii își aduc aminte de tineri doar în campaniile electorale sau atunci când se face promovarea anumitor politici publice? Deși interesul tinerilor pentru politică este foarte scăzut dezamăgiții fiind de situația socio-economică aceștia se informează cu scepticism despre viața politică din țară în primul rând prin intermediul internetului. Dezamagirea lor are un debușeu extrem de puternic în încrederea lor în viitor prin percepția negativă cu privire la direcția în care merg lucrurile în România și asupra gravității problemor economice și sociale.Exceptând categoria , cocalarilor sau manelarilor cum sunt denumiți cei care nu mai rezonează cu valorile tradiționale , în număr restrâns mai există și categoria celor capacitați intelectual, talentați și dornici de a pune umărul la schimbarea societăți , de exemplu asociațiile și ong urile care militează pentru drepturi și libertăți . Dar ce folos dacă dorința lor de a se răzvrăti împotriva sistemului va rămâne un ecou înăbușit ? Fenomenul globalizării se extinde anihilând orice inițiative conservatoare. Importul de (in) cultură și tendințele deviaționiste acaparează societatea de la zi la zi tot mai mult .

Citiți și:  DECIZIA luată de Guvern. Informația momentului pentru angajații din România!

VEZI SI: TINERII si STUDIILE in STRAINATATE

 

În România totul merge atât de bine încât se pune problema faptului că o minoritate sau mai multe, sexuală sau etnică este lipsită de drepturi , ce drepturi? Dreptul anormalității ? Dreptul vostru de a ne face să acceptăm homosexualitatea ca pe o manifestare umană firească ?…. ori dreptul de-a ceda întâietatea noastră țiganilor sau ungurilor care cer autonomie invocând cu nerușinare motivul discriminării când de fapt ei se bucură de avantajele politicii naționale și celei europene prin sporirea programelor de integrare social și ajutor material. Nu se poate domnilor să ne pervertiți în asemenea hal cu astfel de mizerii. Ce justificare au aceste cerințe impuse cu de-a sila când drepurile noastre în calitate de cetățeni de drept ne-au fost confiscate? În România toate minoritățile cer drepturi și culmea că mass media focalizează toată atenția asupra lor cu scopul de a ignora și de-a ascunde adevăratele probleme ale oamenilor care chiar merită respectați și ajutați. Trăim prigoana politicii mondiale diabolice care urmărește să ne integreze într-un sistem care experimentează pe oameni în mod abject și intolerant sclavagismului modern . Eu care aș putea fi considerată o infimitate raportată la dimensiunea societății umane , refuz să urmez asemenea directive pledând doar pentru cauza naționalismului autentic tradiționalist. – Articol de Andreea Arsene

 

 

VEZI SI: Manipularea tinerilor in favoarea tiganilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.