Pentru reprezentanţii generaţiei Millennials timpul nu mai înseamnă bani. Tinerii născuţi între anii 1980 şi 2000 caută joburi cu program flexibil, deoarece pentru ei timpul reprezintă cel mai important lucru – viaţa lor. Cum a ajuns tânăra generație la un crez aproape filosofic? Și, mai ales, ce pot face companiile pentru a lucra cu aceşti angajați care vor fi, peste mai puţin de patru ani, jumătate din forța de muncă disponibilă?
Leneşi? Independenţi? Încrezători
“Dacă îți place ceea ce faci, nu vei lucra nici măcar o singură zi din viaţa ta.” Aceasta pare a fi crezul noii generații.
Practic, tinerii din generația Y sunt recunoscuţi pentru faptul că nu se mai încadrează în tiparele clasice de motivare, care funcţionau la reprezentanţii generaţiei X, născuţi între 1960-1980, sau la Baby Boomers, născuţi între 1946-1964.
„Generaţiile ajunse în câmpul muncii imediat după ’89 au avut ceva de demonstrat. Eram liberi să ne construim propriul destin, dornici să arătăm lumii întregi că suntem capabili și talentaţi şi găsim soluţii la orice. Acest patos a avut și ceva efecte secundare, unul dintre ele transformându-se în sacrificarea timpului personal în favoarea carierei‟, explică Roxana Dobrescu, Senior HR Manager la Avon România & Moldova, conform economica.net.
VEZI SI: “Noi vrem locuri de muncă, ei ne dau imigraţie” (FOTO)
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!