În timp ce Iohannis e de 4 zile la plajă în Israel, Ungaria declară stare de urgență şi a deplasat mii de trupe la granița cu România. Ministrul de interne maghiar, Sándor Pintér: „Am declarat Starea de Urgență din cauza crizei imigranților”.

ug1Ungaria declară stare de urgență, şi trimite mii de trupe la granița cu România.

Ministrul maghiar de interne Sándor Pintér a anunțat la Budapesta, miercuri 9 martie, că Ungaria este oficial într-o „stare de urgență”, din cauza crizei migranților și a declarat că mii de soldați vor fi deplasați la granița cu România.

Anunțând desfășurarea de trupe la granița cu România, ministrul de inte
rne maghiar a spus:

„Noi nu știm exact ce reacțiînseamnă vor avea acei refugiați și migranți ilegali, care sunt deja în interiorul țărilor vecine.

Prin urmare, guvernul maghiar a decis ca să se pregătească pentru această situație.

Ungaria va consolida protecția frontierelor sale, și vom declara o stare de urgență din cauza migrației pentru întreaga țară. ”

Noile temeri că migranții vor trece acum prin România și Bulgaria, pentru a ajunge în Ungaria au declanșat luarea acestei decizii.

Autoritățile maghiare sunt îngrijotate de imprevizibilitatea crizei migranților, noua direcție a fluxului de migranți fiind un motiv imens de îngrijorare pentru guvernul maghiar, relatează ziarul Kronen Zeitung.

Maghiarii sunt, de asemenea, îngrijorați de numărul tot mai mare de migranți care sunt blocați în Grecia de-a lungul graniței cu Macedonia și Bulgaria.

Există îngrijorări majore că zecile de mii de imigranți care acum sunt blocați de-a lungul Balcanilor ar putea încerca să forțeze drumul lor peste granițe, așa cum s-a observat în Grecia.

Unele regiuni de graniță ale Ungariei au fost mai fost deja într-o stare de urgență, dar aceasta este prima dată când întreaga țară a fost plasată în stare de urgență.

Mutarea nu a decurs fără critici în Ungaria, adversarii primului-ministru Viktor Orban, spunând că o astfel de mișcare, nu este necesară, având în vedere fluxul de
migranți care s-a diminuat, odată cu controalele stricte la frontieră care au fost introduse anul trecut.

Ministrul de Interne a răspuns la această critică, declarând:

„In acest moment nu vedem migranții ilegali care sosesc din direcția României. Cu toate acestea, vrem să fim pregătiți pentru posibilitatea ca imigranții să apară din România, astfel încât să putem construi cât mai repede posibil, o închidere a granițelor nostre cu un gard la granița cu România”.

Ziariștii au raportat că deşi la punctele de trecere numărul imigranților ilegali a scăzut în mod substanțial după ce gardul a fost finalizat anul trecut, în prezent, există o tendință de creștere a incursiunilor ilegale.

De asemenea, ceea ce provoacă îngrijorare sunt evenimentele din Grecia, acolo unde activiștii „Fără Frontiere” – „No Borders” au încercat le dea migranților clești şi foarfeci și alte instrumente pentru a demonta fizic gardurile de frontieră ridicate de-a lungu
l graniței cu Macedonia.

Ungaria îşi face griji serioase că numărul tot mai mare al acțiunilor unor grupuri de activişti şi ONG-işti precum No Borders ar putea avea un efect de domino, la care multe țări mai mici de-a lungul rutei balcanice să nu mai poată fi capabile să-i facă față.

Guvernul bulgar din Sofia este, de asemenea, foarte preocupat de acumularea migranților în Grecia, temându-se că migranții pot încerca să spargă zidul şi să se reverse prin țara lor pentru de a găsi o cale alternativă spre Europa.

Ministrul de Interne bulgar a asigurat populația bulgară că acest lucru nu se va întâmpla declarând la televiziunea de stat: „am recunoscut acest risc și vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru ca acest lucru să nu se întâmple”. (sursa: fluierul.ro)

VEZI SI: Iohannis și Cioloș încalcă Constituția. A început colonizarea României cu imigranți musulmani

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

5 comentarii

  1. si de ce l-ar durea undeva de ce fac alti si mai ales de ce scrieti voi mancatorii de cacat.

  2. Marius Voicu

    Gunoiul, este la plaja deci? Asa cum sunteti voi baieti isteti, spuneti-mi si mie pe unde umbla soacra mea a'mu si pe cand ma trezesc cu ea in vizita?
    Mai am o chestiune, in uichend vreau sa plec cu fata la Felix in Bihor, oare se va prinde sotia?

    • Gunoi esti dumneata.Cum îţi permiţi să spui gunoi preşedintelui României? Dacă el e gunoi,noi românii ce suntem? Aşadar, după mintea ta îngustă,românii şi IMPLICIT,România -GUNOI. CE RUŞINE! Care neam mai face ce facem noi? Apoi, ne mirăm că nu ne stimează nimeni.

  3. Si ce are sula cu prefectura??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *