fbpx
NATIONALSTIRI

Tiganii VOR AUTONOMIE in Romania!

victor-ponta-tigani

Partida Romilor Pro Europa, Sucursala Județeană Cluj, reprezentată de către președintele județean Aurel Roșianu, a enunțat într-un comunicat de presă că “dorința romilor din aceste zone este de a nu se maghiariza tiganii vorbitori de limba maghiară și de a nu se pierde identitatea de etnici tigani și de alegători”.

“Avand in vedere ca UDMR cere autonomie asupra tinutului secuiesc, mai multe organizatii ale Tiganilor din Ardeal ne opunem asupra acestui proiect de autonomie, prin faptul ca in judetele Covasna, Harghita si Mures locuiesc un numar de 60.000 de mii de tigani”, se arată într-un comunicat de presă remis de Partida Romilor Pro Europa Sucursala Județeană Cluj.

CITESTE SI: Vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi a ţiganilor

“Dorinta tiganilor din aceste zone este de a nu se maghiariza tiganii vorbitori de limba maghiara si de a nu se pierde identitatea de etnici tigani si de alegatori. Credem ca acest proiect are doar culoare politica de a negocia in turul 2 voturile maghiarilor. In cazul in care acest proiect va fi acceptat se va crea un precedent si noi, tiganii, vom cere autonomie in judetele cu o mare pondere de tigani, cum ar fi, spre exemplu, in judetele Salaj, Oradea, Cluj, Calarasi, Iasi, Olt si Galati”, mai scriu liderii în comunicatul de presă.

CITESTE SI: Tiganii amenință: Cer autonomie, dacă proiectul UDMR este acceptat

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.