Ţiganii români propun o expediţie pentru recuperarea şi valorificarea Titanicului

O asociaţie non-guvernamentală înfiinţată de ţiganii români propune echiparea unei expediţii internaţionale, care să recupereze şi să valorifice Titanicul.

„Pe fundul oceanului Atlantic, la 4000 m adâncime, zac peste 40.000 tone de fier, care la preÅ£urile actuale ar putea aduce 100 milioane de Euro, cu implicarea noastră”, susÅ£ine Motorola Dezrobitu, iniÅ£iatoarea ambiÅ£iosului proiect „Titanic Luăm”.

Experţii romi apreciază că valoarea totală a obiectelor recuperate de pe Titanic ar putea însă depăşi 200 de milioane de Euro, pentru că la bord se află bijuterii, argintărie, ceramică şi obiecte de artă care nu pot fi distruse de acţiunea apei oceanului. Potrivit organizatorilor, expediţia are nevoie de o finanţare modestă, fiind nevoie doar de câteva costume de scafandru şi de o barjă trasă de cai cu care ţiganii vor să ajungă în Atlanticul de Nord.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

„De restul de ocupăm noi, am salvat mult fier vechi până acum”, a mai declarat lidera expediÅ£iei.

Sursa: TimesNewRoman.ro

LASA UN COMENTARIU