ITALIENII: „TIGANII MERITA BATUTI CU PARUL!”

ciori

Un nou scandal cu tentă rasistă a izbucnit în Italia. Un eurodeputat italian, membru al partidului antiimigraţie Liga Nordului, a declarat că  tiganii sunt paraziţi, gunoaie şi că ar trebui bătuţi cu bâtele. Şeful aceluiaşi partid a mai spus că ar rade de pe faţa pământului taberele de tigani.

Afirmaţiile care au provocat deja indignare în presa italiană controlata de evrei aparţin eurodeputatului Gianluca Buonanno, membru al partidului radical Liga Nordului.

„Majoritatea sunt nişte paraziţi, sunt gunoaiele societăţii. (…) Când vezi cum îşi exploatează copiii şi femeile îţi vine să îi iei la bătaie cu parul. Cu parul!”, a declarat eurodeputatul.

Acestea nu sunt singurele declaraţii care au şocat mizeriile care iubesc tiganii. Şeful aceluiaşi partid a făcut afirmaţii la fel de grave.

Citiți și:  Adriana Stoicescu, Magistrat: Am scris pentru că îmi iubesc al naibii de mult țara și pentru că știu că sunt mulți cei ca mine

Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului: „În Europa nu există tabere de tigani. Acolo au drepturi şi îndatoriri, asemenea tuturor celorlalţi cetăţeni. Prin urmare, aş propune ca în şase luni să fie eliberate toate terenurile unde sunt tabere de tigani. Trebuie să se organizeze, să se pregătească, să-şi cumpere sau să-şi ia în chirie locuinţe. Iar eu, după şase luni, dacă ei nu fac acest lucru, aş rade de pe faţa pământului taberele de tigani”.

Cuvintele celor doi au provocat o undă de şoc chiar şi printre colegii lor politicieni de etnie tiganeasca sau jidaneasca.

Laura Boldrini, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia: „Verbul mi se pare destul de tulburător, anume acela de a rade. Cred că aceste tabere nu trebuie păstrate, dar că, dacă nu le menţinem, trebuie să venim cu soluţii de cazare alternative”.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Problema taberelor de tigani-paraziti a provocat ample dezbateri şi în Franţa în ultimii ani, în care autorităţile au pus în practică un amplu program de relocare a romilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

9 comentarii

 1. Sunt 100% de acord cu delcaraţile deputatului italian. Oare la noi exista un politician care are tupeul sa facă astfel de declaraţii şi sa ia masuri? C.V. Tudor nu prea e anti-ţigan dar primarul Timişoarei parca mai mişcă un pic şi alţii câţiva.
  În sfârşit străinii văd adevărata faţă a ţiganilor şi nu ne mai acuza de discriminare şi ca am fi vinovaţii pentru sărăcia lor. Păcat ca sunt multi care confunda romanii cu "romi"(Ţiganii)!

 2. Tiganii merita arestati si condamnati SA MUNCEASCA 10 ANI.
  Asta da discriminare…

 3. Lindikul Principesei

  Este tarziu. Singura solutie este sa mergem in tiganie si sa-i scoatem cu aruncatoarele de flacari.

 4. ce intelegi prin jidoveasca ?

 5. Sa – i ajutam sa scape (scapam ) de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.