TIGANII AU VANDALIZAT UN CIMITIR din Buzau pentru ca nu mai primeau pomana – VIDEO

cimitir-buzau

Gest inexplicabil în localitatea buzoiană Mihăileşti. Cel puţin zece cruci dintr-un cimitir au fost vandalizate în acest week-end. Sătenii îi bănuiesc pe câţiva rromi care s-ar fi răzbunat pentru că n-au primit de pomană. Făptaşii riscă să stea până la trei ani după gratii.

Distrugerile au fost observate de câţiva săteni, care veniseră la cimitir dis-de dimineaţă să aprindă câte o lumânare la morminte.

Oamenii şi-au făcut cruce când au zărit stricăciunile. Crucile din lemn şi câteva felinare erau distruse, iar florile de la căpătâiul celor adormiti erau rupte.

Necăjiţi, oamenii s-au dus într-un suflet la Poliţiei. Ei cred că făptaşii sunt câţiva tigani din sat care s-au răzbunat pentru că în ultima vreme nu au mai primit nimic de pomană după slujbele de la biserică.

Vestea că cimitirul a fost vandalizat de necunoscuţi s-a răspândit repede în sat. Localnicii cred că fapta este strigătoare la cer.

Pentru profanare de morminte, făptaşii riscă să stea după gratii între 3 luni şi 3 ani.

Localitatea Mihăileşti este cunoscută în judeţul Buzău ca fiind comuna cu cele mai multe furturi cu autori necunoscuţi. Dacă unii localnici şi-au montat grilaje la ferestre şi au pus clopote la uşi, alţii şi-au improvizat alarme ori camere de supraveghere.

Numai anul trecut, în comună au fost înregistrate peste 50 de plângeri.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.