TIGANI surprinşi în livadă la FURAT, împuşcaţi în picior

pusca-vanatoare

Scandal mare la Dobârca, în livada fermei Agricolla Bergamelli. Doi tigani susţin că au fost împuşcaţi de către proprietarul fermei, în timp ce se întorceau de la cules de ciuperci, din pădure. Paradoxal, în loc de ciuperci, în găleţi erau cireşe culese din livadă. Momentan, cei doi sunt internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu.

De la ciuperci, au ajuns să culeagă cireşe. Sau nici atât – spun ei. Doi bărbaţi de etnie romă au fost surprinşi marţi seară, în jurul orei 23, în livada fermei Agricolla Bergamelli din Dobârca, fără acordul sau măcar ştiinţa proprietarului. Susţin că fuseseră la cules de ciuperci, în pădure, şi că au ales să treacă prin livadă, pentru că le era drumul mai scurt până acasă. „La ora trei după amiază am fost în pădure după ciuperci. Am coborât, din pădure, în livadă, că drumul spre casă era mai scurt. A venit italianul cu ma­şina, s-a dat jos şi a tras. Eu am zis: <Dom’le, lasă-mă în pace, nu mai trage!>. Nu, el a întins mâna şi a tras”, po­vesteşte unul dintre cei doi bărbaţi. Au vrut să lămurească lucrurile în faţa presei, la Spitalul Judeţean unde sunt internaţi, dar nu au făcut decât să îşi contrazică propriile vorbe.

Roluri de victime

Aseară, la ora 23, cei doi au fost surprinşi de proprietarul italian al fermei, la cireşe, cu găleţile. „Dar nu aveam cireşe. Găleţile le-am avut pentru ciuperci. Dar nu am avut nicio cireaşă. În găleţi nu erau nici ciuperci, nici cireşe. Erau goale”, susţin cei doi indivizi. Proprietarul fermei i-a văzut şi susţine că i-a avertizat. Cei doi au încercat să îl bată, iar, pentru a se apăra, el a scos arma şi i-a împuşcat în picior pe amândoi, cu alice de cauciuc. „Administratorul avea asupra sa o armă de vână­toare, cu care a tras două focuri de armă, rănindu-i pe cei doi în zona picioarelor. Bărbaţii au reuşit să fugă şi, ulterior, au solicitat un echipaj SMURD, care i-a ridicat de la domiciliu”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Cei doi contrazic, însă, sursele oficiale. „La ora trei s-a întâmplat. Ne-am întors la 11 (n. r. 23) acasă. Atunci a venit salvarea după noi. Până a venit salvarea, până am ajuns acasă, de-aia ora 11”, povestesc aceştia. Având în vedere spusele lor, ei ar fi stat opt ore până au chemat SMURD-ul, până au ieşit din livadă şi au ajuns acasă. „În noaptea de marţi spre miercuri au ajuns doi bărbaţi de 63, respectiv 45 de ani, aduşi de SMURD din Dobâr­ca. Ei au fost preluaţi de me­dicii de la Unitatea de Urgenţe şi au primit îngrijiri medicale de specialitate. Ambii necesită internare pe secţia Chirurgie II, unde sunt supuşi unor in­vestigaţii medicale suplimen­tare şi tratamentelor de specialitate”, a spus Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

Furtul, deja tradiţie la Dobârca

Nu este prima oară când din livada de la Dobârca se fură, aşa cum nu este prima oară nici când cei doi trec spre „casă” pe aici. „Am mai trecut pe aici, dar nu am păţit nimic”, spun bărbaţii. Pentru a preveni astfel de incidente, firma a luat de-a lungul timpului o serie de măsuri. „Am apelat şi la me­tode medievale, ca să spun aşa, împotriva oaspeţilor nein­vitaţi. Am ajuns să recurgem la aceste variante pentru a împiedica furtul cu căruţe, remorci, tractoare şi aşa mai departe. De exemplu, am făcut şi şanţ ca să împiedicăm intrarea cu utilaje”, spune Nicolae Neamţiu, admi­nis­tratorul fermei. Proprie­tatea, de 144 ha, are de multă vreme probleme cu furatul. „Avem de foarte multă vreme probleme cu furatul, cu oamenii care vin, sar gardul şi recoltează fără acordul nostru. Aseară (n. r. marţi), proprietarul societăţii, care se întorcea de la vână­toare, a fost ameninţat de doi indivizi care se aflau la furat de cireşe. Bineînţeles că, în legitimă apărare, încercând să se apere cu arma de vână­toare, i-a rănit pe amândoi la picior. Şi de aici, o întreagă poveste a vinovaţilor. Au încercat să îl lovească cu par, lemne, cu tot ce au găsit la îndemână. Văzând că a folosit arma, s-au retras şi au fugit”, povesteşte administratorul. Anul trecut, unul dintre paznici a fost atacat de câţiva romi care au vandalizat o maşină de teren a societăţii. Dosarul se află pe masa magistraţilor din Sălişte. Pentru firmă – mai spune Ni­colae Neamţiu – este nesem­nificativă cantitatea furată. „Dar livada, fiind paralelă cu satul, ea suferă furturi semnificative pe noapte. E un fenomen care deja a depăşit limitele unei normalităţi. La ora actuală, la noi în societate furtul a ajuns undeva la 20% din producţie, procent ce înseamnă profitul nostru. E destul de neplăcut. Tot anul să ai grijă, să tai pomii, iar atunci când dau roadele… să ţi se fure. Noi ne alegem doar cu munca”, conchide Nicolae Neamţiu. Acesta mai spune că romii din Dobârca au promis răzbunare, ame­ninţând că vor da foc fermei. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunea de tâlhărie, iar proprietarul fermei este, de asemenea, cercetat penal pentru uz de armă letală fără drept. Cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs incidentul. Sursa: Tribuna

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

6 comentarii

 1. Nu mai sunt lunetisti buni in ziua de azi. Cum sa ratezi capul unui tigan, la asemenea oportunitate…

 2. nicolae calinescu

  Nu ca ii apar pe tigani, dar ei au furat de la o javra straina care a furat de la poporul romin. Toate bisnisurile si propietatile detinute de straini si furate de la poporul romin trebuiesc anihilate.

 3. @nicolae calinescu..No mai omule..tu esti mai talamb decat prevede legea..si ar trebui sa fi arestat pentru asta.NU CONTEAZA PROPRIETARUL mai talambule..conteaza faptul ca propietatea [ori cui mai prostule ] a fost atacata si proprietarul a fost pus in situatia de asi apara acea proprietate cu pusca..si ca e pacat ca tigani au scapat cu viata..ACUM INTELEGI? MAI TALAMBULE..MAI

  • nicolae calinescu

   @Bunicul.Sa-mi bag pula-n mortii mati de jidan criminal sau bozgor futut, orce ai fi. Javrele au luat pamintul si bogatiile de la poporul romin si trebuiesc luate inapoi. Daca tu in pizda mati faci parte din grupul de bozgori fututi sau jidani criminali care vor sa fure bogatiile tarii cu ajutorul javrelor vindute din guvern, meriti sa-ti fac beregata cravata, si sa te agat de cel mai inalt copac,fute-ma-si in in creierii tai de idiot retardat. Precis esti produsul revolutiei, o generatie de idioti retardati si sugatori de pula. Toti strainii, javre ordinare, sa stie ce-i asteapta daca vin sa fure din Rominia, jegul rasei umane. Ai grija sa nu dai ochii cu mine, baga-mi-as pula in natia ta de jigariti si nespalati cu paduchi lati la cur. DACA AI SA DAI OCHII CU MINE, AI SA INTELEGI FOARTE BINE, IMBECIL RETARDAT, SUGATOR DE PULI.

  • unul din buzau

   Bai pulosule! Munceste omul livada indiferent de natzie,trebuie sa i se respecte proprietatea! Daca era roman tot asa ai fii zis? Italianul a cumparat si munceste ,plateste oameni care vor sa munceasca nu jegurile ca tine care daca ar avea livada aia ar vinde-o pe un pahar de tzuica ordinara la birtul din sat. Tzi-ai draq de romani puturosi,milogi la mana statului. Numai sa furatzi si sa primitzi ajutoare. Munca…pula….ca aia e pt tractoare nu pt lepre ca tine. Vezi sa nu dau eu de tine javra, ca-tzi sar dintzii ca paiele la combina!

 4. Cea mai tampita chestie e ca legea romaneasca apara infractorii. Cum naiba sa anchetezi tu propietarul livezii pentru uz abuziv de arma cand tigani au sarit cu parii sa il omoare?

  Daca niste tigani sar la tine sa te omoare si tu ca roman pe proprietatea ta ii omori, esti pus in situatia de a si face puscarie pentru asta. Ce cretini auzi sa ancheteze ei omu ca a folosit arma si i-a impuscat in pichoare, pentru ca au vrut sa il bage in spital? Si chestiunea e ca tiganii au mai facut ravagii pe acolo in trecut si au mai batut oameni de la ferma care i-au prins la furat.

  Te itrebi oare la ce naiba, tu ca roman platesti taxe cand de fapt statul sustine infractorii tigani, mai ales ca tu cu afacerea ta, esti obligat sa platesti taxe si cand esti furat leagea ii apara pe ei, in loc sa te apere pe tine?

Lasa un comentariu