TIGANI SAU ROMI? – Vezi aici cine a reusit sa ne faca de tot CACATUL peste tot in lume!

Cum au devenit ȚIGANII ROMI… Autorii acestei operațiuni și ai confuziei internaționale dintre români și romi: evreul Petre Roman Neulander si George Sörös – americanul evreu de origine maghiară, „prieten” al românilor de pretutindeni.

tigani

Notă introductivă: ca să înțelegeți mai bine contextul în care a avut loc schimbarea numelui de țigan în acela de rom, lucru care a generat (așa cum era de așteptat!!!) o confuzie totală în afara țării între români și țigani, este important de menționat că în acel moment România îl avea ca ministru de externe pe evreul Petre Roman. Sub patronajul lui, proiectul lui George Soros, americanul evreu de origine maghiară, s-a concretizat, cu consecințe dezastruoase pentru imaginea românilor în toată lumea, românii fiind asimilați astăzi de foarte mulți străini cu romii, iar România fiind percepută la nivel internațional ca ‘Țara țiganilor”! Dacă privim la originea etnică a principalilor actori, ne-am putea gândi oare la faptul că exact asta s-a urmărit? Să nu uităm că l-am avut timp de 10 ani președinte pe Ion Iliescu, despre care Mădălin Voicu spunea că „are rădăcini țigănești”… Cam multe coincidențe!

Introducerea cuvântului rom/rrom în loc de ţigan şi crearea ambiguităţii lexicale – mai ales la nivel internaţional – roma/roman cu limba romaniromanes/romaneste, cu o concluzie „firească“ – România egal ţara romilor, a fost aplicată românilor imediat după 1990, în cadrul unui program complex dezvoltat de Fundaţia Sörös, cu sprijinul unor membri trecători ai Guvernelor de la Bucureşti.

O primă dispută a fost legată de cuvântul „romi“ – cu un singur „r“ -, românii fiind prostiţi apoi că acesta va fi înlocuit cu „rromi“, o altă formulă care doar a sporit debandada lexicală. Este de amintit că în anii 1995 limba cu care Sörös vroia să înlocuiască oficial ţigăneasca primise numele de „romalli“, formă care nici nu se putea declina şi care a fost înlocuită ulterior cu „romani“ şi varianta „rromani“. Apoi, pentru a se apropia de scopurile reale, a fost inventat numele de „romanes“.

Confuzia este generală, inclusiv la nivelele academice şi, mai ales, ale autorităţilor din ţările afectate de valul de imigraţie şi/sau infracţionalitate ţigănească: rom/roma/român cu limba romanes/româneşte, comunitatea Romă cu ţara… România.

Apoi, cu concursul direct al lui Petre Roman, pe atunci ministru de Externe, s-a realizat oficializarea în cadrul instituţiilor de stat a denumirilor rom/rrom/român, cu titlu obligatoriu, deşi la nivel european avem doar simple recomandări în acest sens, venite din partea Consiliului Europei şi nu a Uniunii Europene.

În acelaşi timp, confuzia rom-român pe plan european a dus până la situaţii ridicole. Astfel, o delegaţie oficială a fost împiedicată să intre într-un stat UE, înainte de aderare, pentru că pe paşaport prescurtarea ţării noastre era ROM. Acest fapt l-a determinat în 2002 pe secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor de la acea dată, Ion Antonescu, să solicite primului-ministru schimbarea prescurtării, cel puţin în paşapoartele noastre, ceea ce s-a şi îndeplinit, de atunci aceasta fiind ROU, pe criteriul apartenenţei la spaţiul francofonic. Însă acest lucru nu se poate realiza în toate domeniile. În multe alte nomenclatoare străine prescurtarea fiind şi azi aceeaşi: ROM.

Iata cum de ceea ce eram noi acuzati – ca vrem sa asimilam tiganii – ni se intampla noua azi, la nivel european, prin intermediul mass media, care deja ne-a asimilat “romilor”.

Prezentăm mai jos Memorandumul care a făcut ca această confuzie să se perpetueze până la identificarea românilor cu romii, indiferent dacă aceştia provin din Rusia, Bulgaria, Ungaria sau fosta Iugoslavie.

Memorandumul prin care Petre Roman a transformat românii în romi pe plan internaţional

„Ministerul Afacerilor Externe al României
Nr. D2 / 1094 29.02.2000
Domnului Mugur Isărescu,
Prim-ministru al Guvernului României
Memorandum
De la: Petre Roman, ministru de stat,
Ministrul Afacerilor Externe
Tema: Termenii folosiţi pentru denumirea etniei romilor/ţiganilor
În ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe a fost confruntat cu o veritabilă campanie declanşată de unele asociaţii de romi pentru reconsiderarea oficială a poziţiei sale în privinţa recomandării pe care a făcut-o prin Memorandumul MAE nr. H03/169, din 31 ianuarie 1995, către primul-ministru, pentru utilizarea, în documentele oficiale, a termenului de «ţigan» în detrimentul celui de «rom», care de-abia începuse să se impună.
Preocuparea pentru acest Memorandum a fost manifestată şi de mediile internaţionale. Reprezentanţi ai Consiliului Europei, ai Înaltului Comisar al OSCE pentru Minorităţi Naţionale, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale internaţionale militante pentru drepturile omului au făcut referire, în discuţiile lor cu autorităţile române, la acest document. (…)
Având în vedere cele de mai sus, propunem folosirea, cu precădere, a termenului rrom în corespondenţa MAE, în paralel cu formulele alternative menţionate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) în corespondenţă cu organizaţiile internaţionale care le utilizează.
Această propunere:
– răspunde presiunii exercitate de majoritatea asociaţiilor romilor din România pentru anularea Memorandumului – H(03)169/1995, contribuind la «stingerea» unui conflict artificial şi, mai mult, la construirea unor relaţii, pe baze parteneriale, cu ONG-urile care reprezintă această comunitate etnică;


– este rezultatul consultărilor dintre MAE şi o serie de specialişti în domeniu, organizaţii internaţionale (Consiliul Europei şi OSCE), instituţii naţionale (Departamentul pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Avocatul Poporului) şi asociaţii ale rromilor.
Semnat: Petre Roman
Ministrul de Externe al României“.

Nota mea: cu atât mai mult se impune crearea contextului pentru schimbarea numelui țării noastre din România în Dacia sau în GetoDacia!

Iată cum sunt prezentați românii într-un clip muzical spaniol… O batjocură totală! Mulțumim Petre Roman, Mulțumim Ion Iliescu, Mulțumim George Soros. V-ați făcut bine treaba! – Daniel Roxin

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

7 comentarii

  1. M*** Ci***or!!!!

  2. Segregarea rasiala totala de tigani este cea mai buna solutie. In Romania avem nevoie urgent de un aperhied. Daca nu vorm reusi in curand vom deveni minoritari.

  3. Roman geogeanu

    Daca o familie de romani are in medie 1,3 copii si una de rrromi 3,5 in cati ani nu vom mai putea sa sustinem aceasta etnie din ajutarele stranse din impozitele noastre?

  4. dar si romanii se lauda cu anumite talente in afara tarii , dar pe care uita sa-i mentioneze ca de fapt sunt tigani (ex: tandarica , damian draghici , gheorghe zamfir , etc) si atunci desigur ca daca spui de cineva ca este de etnie tiganeasca doar cand face nasoale atunci esti tentat sa asociezi termenul de tigan cu cineva care musai face nasoale !…am avut o gramada de colegi la munca tigani ..si care munceau din greu , corecti, curati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *