Tigani din Romania atacati la Paris de nationalisti, printre care si hooligans ai galeriilor de fotbal

Politia franceza a arestat 20 de persoane implicate in initierea atacurilor asupra unor tabere de tigani de la periferia Parisului, dupa ce au aparut zvonuri ca acestia ar rapi din acea zona copii cu un microbuz alb. Incepand cu jumatatea lunii martie, au avut loc mai multe atacuri indreptate asupra taberelor improvizate ale imigrantilor din Romania si Bulgaria de etnie tiganeasca la Clichy-sous-Bois si Bobigny, doua dintre cele mai rau famate zone de la periferia capitalei franceze. Desi se pare ca au avut loc atacuri violente, nu s-a depus inca nicio plangere si nu au fost victime inregistrate la spitalele din zona, presa speculand ca victimele s-ar teme sa nu fie expulzate. Ulterior, autoritatile franceze au incercat sa evacueze taberele respective, dar aproape toti locuitorii de acolo erau cetateni ai unor state membre UE.

Printre atacatori s-ar gasi si hooligans ai echipelor de fotbal

Actiunile au avut ca punct de pornire zvonurile care spuneau ca rromii din acele tabere ar umbla prin oras cu o camioneta alba si ar ademeni copii pe care i-ar rapi si i-ar obliga sa cerseasca. „Zvonurile despre aceste rapiri sunt complet nefondate. Nu a fost dovedita inca nicio rapire si nu avem niciun cercetare deschisa in acest caz. Nu propagati aceasta informatie falsa si nu incitati la violenta”, a transmis politia pariziana, care a atras atentia ca cine retransmite aceste zvonuri este pasibil, conform legislatiei din Hexagon, sa primeasca amenzi cuprinse intre 45.000 si 135.000 de euro.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Un grup de barbati tineri, se pare ca afiliati miscarilor de extrema dreapta si, unii dintre ei, gruparilor de hooligans ai cluburilor pariziene, au atacat mai multe camionete de culoare alba gasite in zona si au incercat sa intre in forta in asezarea improvizata a imigrantilor, fiind insa opriti la timp de politie. Gruparea ar face parte dintr-o miscare mai ampla, cu legaturi in Europa, Marea Britanie si SUA, care ar fi responsabila de perpetuarea violentelor cu ocazia protestelor „vestelor galbene”, cu profanarea catorva sute de morminte din cimitire evreiesti si cu zecile de atacuri violente asupra musulmanilor care au loc anual in Franta. La finalul anului trecut, alte zvonuri asemanatoare au aparut in suburbiile Nanterre, Colombes, Seine-Saint-Denis, in orasul Versailles si in regiunile Loiret, Loir-et-Cher, Pas-de-Calais si Nimes, ffind difuzate intens pe retelele de socializare.

„Ambulanta alba” a generat o adevarata psihoza in intreaga lume

Marile retele de socializare au fost puse sub presiune de guvernele europene sa ia masuri rapide pentru blocarea raspandirii unor asemenea stiri false, care incita la violenta, mai ales ca, in mai putin de 2 luni, vor avea loc alegerile europarlamentare.

Citiți și:  Efectul Șoșoacă/Antena 3/Poveste reală cu o pirandă „de valoare” internată în spital: Medicul a fost prins între regulamente şi ameninţările pacientei că vine clanul interlop să dea la oase

In Bulgaria si Romania au aparut zvonuri despre o ambulanta care ar umbla prin orase si ar rapi copii, creand o adevarata isterie. In iulie 2018, scriitoarea Doina Popescu, care isi promova o carte prin tara noastra cu ajutorul „Ambulantei Literaturii”, a fost inconjurata de o multime furioasa si a fost aproape sa fie linsata de locuitorii cartierului bucurestean Gara de Nord.

In 2018, in India, astfel de zvonuri despre rapiri de copii s-au transmis prin aplicatia de WhatsApp, iar grupuri violente au linsat aproximativ 25 de persoane. Tot in 2018, in Ucraina au avut loc mai multe atacuri cu arme albe si arme de foc coordonate de gruparea nazista C14 si de alte miscari de extrema dreapta, avand si ele legaturi cu galeriilor de fotbal, care au dus la moartea a 4 oameni si la ranirea grava a altor cateva zeci, distrugerea totala a unor tabere si instalarea unei stari de teroare la periferiile oraselor Kiev, Lviv si Harkiv, dar si la Ternopil, Rudne, Lysa Hora si in regiunea Transcarpatia. Asemenea acte de manipulare au aparut si in alte tari din Africa, Asia si Europa Centrala si de Est.

LASA UN COMENTARIU