Tigan prins in flagrant de politistii buzoieni in timp ce plasa bani falsi

Sarlatan de etnie tiganeasca prins in flagrant in timp ce plasa bani falsi:

Politistii buzoieni s-au deplasat la Iași și au prins în flagrant un bărbat la scurt timp după ce plasase 4 bancnote de 10 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma controlului corporal, asupra bărbatului, de 44 de ani, originar din jud. Dolj, au mai fost găsite alte 140 de bancnote în cupiură de 10 lei și 15 bancnote în cupiură de 50 lei.

Ulterior, poliţiştii au efectuat 4 percheziții domiciliare în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 1200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

Citiți și:  Zeci de polițiști vânduți ca sclavi în Anglia de clanurile interlope

Suspectul a început să fie urmărit de polițiștii buzoieni din luna septembrie, existând indicii că are preocupări în ceea ce privește falsificarea de bancnotă autohtonă în cupiură de 50 și 10 lei și plasarea acesteia în mai multe județe din țară.

Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate.

Aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii.

Citiți și:  Mai bine distribuie pubele, cu normă redusă, în Germania decât să fie dascăli în România: „Câştigăm cât într-un an”

Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe timpul documentării s-a aflat că bărbatul este dat în urmărire națională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracțiuni de delapidare și înșelăciune cu un prejudiciu important.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile