TIGAN din Romania, in fata jurnalistilor straini: Marea Britanie imi da tot gratis, fac 40.000 de lire intr-un an

mbt

Un tigan de origine romana a dezvaluit, in fata jurnalistilor britanici, ca planuieste sa stranga 40.000 de lire sterline din ajutoare sociale acordate de Regatul Unit in numai un an.

Este vorba despre Ion Lazar, tatal a trei puradei, care s-a mutat (pentru a ne face de ras) in Marea Britanie la numai cateva zile dupa ridicarea restrictiilor pentru imigrantii romani si bulgari de la inceputul acestui an, se arata intr-un reportaj al Channel 5 care va fi difuzat vineri seara, prezentat de Daily Express.

Barbatul, in varsta de 37 de ani, a marturisit ca vrea sa adune bani in Marea Britanie pentru a putea sa construiasca o casa pentru familia sa in Romania.

„Stiu ca este foarte, foarte usor sa obtii ajutoare in Marea Britanie. Imi da locuinta gratis, imi da bani gratis, imi da tot. Am nevoie de 40.000 (de lire sterline – n.red.) pentru familia mea si cred ca pot face banii astia intr-un an, poate doi”, a afirmat tiganul Lazar.

Seria de documentare a postului de televiziune britanic are in vedere mai multe cazuri de tigani veniti in Marea Britanie si din alte state ale Uniunii Europene. Reportajul de vineri va prezenta si povestea Katarinei Cisarova, o femeie de etnie tiganeasca din Slovacia, dar si pe cea a lui Viorel Dinu, tot din Romania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *